respublika.lt
vz24

Asmens duomenų tvarkymo politika

 

Siekdami apsaugoti tvarkomus fizinių asmenų asmens duomenis pagal Europos parlamento ir tarybos reglamento Nr.2016/679 pranešame:

UAB “Respublikos leidiniai“ yra naujienų portalo www.respublika.lt valdytojas. UAB „Respublikos leidiniai“ yra dienraščio „Vakaro žinios“ ir savaitraščio „Respublika“ leidėjas. Todėl UAB „Respublikos leidiniai“ (įmonės kodas 124251033, A.Smetonos 2, LT-01115 Vilnius, tel. 8-5-2123112, el.paštas: press@respublika.net) yra fizinių asmenų (portalo lankytojų ir laikraščių prenumeratorių) asmens duomenų valdytojas.

 

Asmens duomenų subjektas – fizinis asmuo, kurio asmens duomenis gauname ir toliau naudojame paslaugų suteikimo tikslais.

 

Asmens duomenys – fizinių asmenų pateikiama asmeninė informacija, reikalinga teisingai identifikuoti paslaugos gavėją.

 

Mes renkame šiuos duomenis:

  • Asmens vardas, pavardė
  • Asmens adresas
  • Telefono numeris
  • Elektroninio pašto adresas
  • Kompiuterio IP adresas
  • Asmens amžius tik ta apimtimi ar asmuo yra pensininkas
  • Asmens gyvenamosios vietos laiptinės įėjimo kodas

 

Už asmens duomenų apsaugą atsakingi:

Bendrovės vadovas

IT direktorius

Platinimo tarnybos direktorius

Pardavimų direktorius

 

Asmens duomenys tvarkomi šiais tikslais:

Prenumeratos priėmimo ir pristatymo tikslas

Tinklalapio komentavimo galimybės užtikrinimo tikslas

Žaidimų, konkursų organizavimo tikslas

Tiesioginės rinkodaros pasiūlymų teikimo tikslas

 

Asmens duomenų šaltiniai

Mes nerenkame asmens duomenų iš trečiųjų šaltinių. Visus mūsų naudojamus asmens duomenis pateikia Asmens duomenų subjektas.

 

Asmens duomenų rinkimo pagrindas

Teisė rinkti ir naudoti asmens duomenis atsiranda tuo metu, kas Asmens duomenų subjektas sudaro sutartį dėl prenumeratos, komentuoja tinklalapyje www.respublika.lt arba dalyvauja mūsų organizuojamuose kryžiažodžių sprendimo ar kituose konkursuose bei žaidimuose.

 

Asmens duomenys gali būti teikiami

Asmens duomenys gali būti perduoti trečiosioms šalims tik tam, kad tinkamai būtų suteikta paslauga.

Trečiosios šalys gali būti:

  • Lietuvos pašto tarnyba
  • Privačios platinimo tarnybos
  • Spaudos platintojai
  • Kurjerių tarnybos
  • Valstybės institucijos
  • Finansų institucijos, atliekant apmokėjimą
  • Kiti asmens duomenų naudotojai, reikalingi pasitelkti tinkamai įvykdyti užsakytas paslaugas.

 

 

Asmens duomenų saugojimas

Asmens duomenys saugomi paslaugų atlikimo laikotarpiu ir 12 mėnesių joms pasibaigus, nebent yra gautas atskiras sutikimas dėl ilgesnio duomenų saugojimo. Specialiomis programomis saugome asmens duomenis nuo neteisėtos prieigos, naudojimo ir atskleidimo.

Informacijos perdavimo internetu, elektroniniu paštu ar mobiliuoju ryšiu saugumas gali būti neužtikrintas dėl ne nuo mūsų priklausančių priežasčių.

 

Asmens duomenų subjekto teisės

Susipažinti su tvarkomais duomenimis

Reikalauti ištaisyti neteisingus ir netikslius asmens duomenis

Apriboti duomenų tvarkymą

Pateikti prašymą ištrinti asmens duomenis

Nesutikti su asmens duomenų tvarkymu tiesioginės rinkodaros tikslais

Atšaukti duotą sutikimą, nelaikant pažeidimu iki atšaukimo buvusį asmens duomenų tvarkymą

Pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai

 

Baigiamosios nuostatos

Mes stengiamės, kad Asmens duomenys būtų tvarkomi teisėtai, sąžiningai ir skaidriai.

Asmens duomenys renkami teisėtais tikslais ir toliau nebetvarkomi.

Renkame tik adekvačius asmens duomenis, kurie yra būtini tikslams pasiekti.

Asmens duomenys yra tvarkomi elektroninėse laikmenose ir, esant reikalui ir popieriuje, taikant atitinkamas technines ir organizacines priemones, siekiant užtikrinti tinkamą duomenų saugumą nuo tvarkymo be leidimo, neteisėto tvarkymo, netyčinio praradimo, sunaikinimo ar sugadinimo.

  • VERTINIMAS: 2020 biudžetiniais metais Europos Sąjungoje buvo netinkamai išleisti beveik 4 mlrd. eurų, rodo antradienį paskelbtas Europos Audito Rūmų (EAR) vertinimas.
  • INVESTICIJOS: Vilniaus apskričiai praėjusių metų pabaigoje teko 18,119 mlrd. Eur, arba 75,7% visų Lietuvoje sukauptų tiesioginių užsienio investicijų Lietuvoje.
  • MOKESČIAI: Per šešis šių metų mėnesius TOP500 didžiausių mokesčių mokėtojų įmonių jau sumokėjo 3,6 mlrd. Eur mokesčių, arba 57 proc. palyginti su visa 2020 m. jų sumokėta mokesčių suma, rodo atvirų duomenų platformoje „Okredo“ skelbiami Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenys.
  • DELEGACIJA: Antradienį vakare į Vilnių atskrenda Taivano verslo delegacija, kuri domėsis investavimo galimybėmis Lietuvoje.
  • MIGRANTAI: Federalinės policijos duomenimis, nuo spalio 1 dienos iki spalio 24-osios į Vokietiją iš Baltarusijos atvyko 4 246 neteisėti migrantai.
  • KAPITALIZACIJA: Pirmadienį „Teslos“ kapitalizacija viršijo 1 trln. USD – tai pirma automobilių gamintoja ir septinta kompanija pasaulyje, kuriai pavyko peržengti šią ribą.
  • KETINIMAS: Lenkija ketina iki 10 000 padidinti savo karių skaičių pasienyje su Baltarusija. To priežastis – išaugęs neteisėtai sieną kertančių migrantų skaičius.
  • TYRIMAS: Naujienų agentūros ELTA užsakymu rugsėjo 17– spalio 3 dienomis atliktos „Baltijos tyrimų“ apklausos duomenimis, suaugę Lietuvos gyventojai labiausiai pasitiki šiomis trimis institucijomis: bažnyčia (pasitiki 68 proc., nepasitiki 24 proc.), Prezidento institucija (66 proc., 26 proc.) bei savivaldybėmis (58 proc., 35 proc.).
  • DUJOS: Į Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą pirmadienį turėtų atvykti naujas dujų krovinys iš Trinidado ir Tobago – pirmas didelis dujovežis spalį prasidėjusiais dujų metais.
  • TERAPIJA: Dėl pandemijos nesmagiai besijaučiančius kauniečius Nacionalinis Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejus kviečia lapkričio 7, 21 bei gruodžio 4, 18 dienomis apsilankyti terapiniuose užsiėmimuose suaugusiesiems „Dailės terapija: kitu žvilgsniu į save ir meną“.
Daugiau

Dienos klausimas

Kaip manote, ar policijai rengiant reidus parduotuvėse, sumažėjo bandymų patekti ten su svetimu GP?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar Prezidentas G. Nausėda vetuos įstatymą dėl testavimo apmokėjimo iš darbuotojų kišenės?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti
Šiandien Rytoj   Poryt

 

   

+5 +11 C

+10 +12 C

 

+7 +10 C

+9 +12 C

+11 +13 C

 

+10 +12 C

0-10 m/s

0-9 m/s

 

0-6 m/s