respublika.lt

Režisierius R.Tuminas repetuoja Vilniuje

(0)
Publikuota: 2015 vasario 20 08:49:30, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Vilniaus mažasis teatras rengiasi iškilmingam 25 metų. jubiliejui. Šventinių renginių savaitė prasidės teatro įkūrėjo ir režisieriaus Rimo Tumino režisuota Tomo Bernardo (Thom Bernhard) pjese "Minetis", kuri bus parodyta kovo 5 ir 6 dienomis.

Vienas iškiliausių Lietuvos režisierių R.Tuminas dirba su savo nuolatiniais kūrybiniais partneriais - kompozitoriumi Faustu Latėnu ir scenografu Adomu Jacovskiu.

Režisierius, pasirinkęs iki šiol Lietuvos teatre nestatytą pjesę , prisipažįsta, kad jam artima autoriaus pasaulėjauta.

"Tomui Bernardui būdingas nuolatinis nepasitenkinimas. Nepasitenkinimas tuo, ką daro jis pats, ir tuo, kas vyksta aplinkui. Aš taip pat esu kupinas nevilties. Nevilties, kurią turiu nugalėti per žaidybos meną ir vėl pakilti į tikėjimą. Kad ir kur būčiau - Lietuvoje, Anglijoje, Izraelyje ar kitur - visuomet pradedu teatrą nuo nevilties ir einu į viltį. Tai - vienintelis kelias", - sakė R.Tuminas.

"Minetis" - jautri pjesė apie 30 metų scenoje nestovėjusį ir paskutinį kartą karalių Lyrą svajojantį suvaidinti seną aktorių. Jis išlieja savo mintis apie menininko egzistenciją, vaidybos meną, tobulumo siekimą, santykį su publika, sustabarėjusią ir pramogų bei patogumų trokštančią visuomenę, gyvenimo paradoksalumą.

T.Bernardo pjesė atveria keistą gyvenimo tikrovę, deformuotus žmonių santykius, susvetimėjimą, vidinį žmogaus pragarą. Ypač svarbus šios pjesės pagrindinis herojus - aktorius Minetis, kurį Mažojo teatro scenoje įkūnys Arvydas Dapšys ir Vladas Bagdonas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar bijote klimato kaitos keliamų kataklizmų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip praleidžiate savo atostogas?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+12 +21 C

+18 +22 C

+13 +19 C

+23 +27 C

+13 +20 C

+16 +19 C

0-4 m/s

0-8 m/s

0-12 m/s