respublika.lt

1968 m. filmo „Romeo ir Džuljeta“ žvaigždės padavė ieškinį dėl vaikų seksualinio išnaudojimo

(37)
Publikuota: 2023 sausio 04 09:30:00, Viljama Sudikienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Filmo „Romeo ir Džuljeta“ stop-kadras.

1968 m. filmo „Romeo ir Džuljeta" žvaigždės Los Andželo apygardoje pateikė ieškinį, kuriame kaltina „Paramount Pictures" seksualiai jas išnaudojus, kai jie, būdami vaikai, jiems nežinant buvo nufilmuoti nuogi.

 

Olivia Hussey buvo penkiolikos, o Leonardas Whitingas - šešiolikos, kai vaidino „Oskarą" pelniusioje italų režisieriaus Franco Zeffirelli Williamo Shakespeare'o tragedijos ekranizacijoje.

Džuljetą Kapuleti suvaidinusi O. Hussey ir Romeo Montekį vaidinęs L. Whitingas, abiems dabar per septyniasdešimt, padavė kino studiją į teismą dėl seksualinio priekabiavimo, aplaidumo, tyčinio delikto, sukčiavimo, vardo ir panašumo pasisavinimo, tyčinio emocinių išgyvenimų sukėlimo, nesąžiningos verslo praktikos ir vaikų seksualinio išnaudojimo. Penktadienį užregistruotas ieškinys dar turi būti oficialiai pateiktas Los Andželo Aukščiausiajam teismui.

2019 m. mirusio F. Zeffirelli režisuotame 1968 m. filme „Romeo ir Džuljeta" yra trumpa scena miegamajame, kurioje matyti nuogi L. Whitingo sėdmenys ir nuogos O. Hussey krūtys.

Remiantis teismo dokumentais, apie kuriuos pranešė „Los Angeles Times", ekrano įsimylėjėliai tvirtina buvę priversti nusifilmuoti nuogi, nors iš pradžių F. Zeffirelli juos patikino, jog „nuogybės nebus filmuojamos ar eksponuojamos ir kad filmuojant meilės sceną miegamajame jie vilkės kūno spalvos apatinius".

L. Whitingas ir O. Hussey tvirtina, jog tą rytą, kai buvo filmuojama scena miegamajame, F. Zeffirelli jiems pasakęs, kad „jie turi vaidinti nuogi, kitaip filmas žlugs", bei pridūręs, kad „į projektą investuoti milijonai" ir „jie daugiau niekada negalės dirbti kaip profesionalai, nekalbant apie Holivudą", jei nesutiks. Aktoriai, tuo metu dar vaikai, neva buvo nugrimuoti kūno spalva ir „manė, kad neturi kito pasirinkimo, tik vaidinti nuogi (...) kaip reikalaujama".

Skunde taip pat sakoma, kad F. Zeffirelli, miręs būdamas 96 metų, tariamai parodė L. Whitingui ir O. Hussey, „kur bus pastatytos kameros, kad nuogybės nebūtų nufilmuotos ar nufotografuotos ir negalėtų būti panaudotos". Aktoriai tvirtina, jog studija „turėjo žinoti", kad jų nuogų kūnų vaizdai „buvo gauti slapta ir neteisėtai" ir vėliau panaudoti „Paramount" ir kitų.

L. Whitingas ir O. Hussey teigia dėl šių tariamų F. Zeffirelli ir „Paramount" pažeidimų patyrę fizinį skausmą, didelių dvasinių ir emocinių kančių, taip pat „visam gyvenimui praradę" pajamas, darbo išmokas ir darbo galimybes. Jie siekia, kad būtų atlyginta ekonominė ir neekonominė žala, manoma, kad reikalaujamos kompensacijos suma viršija 500 mln. dolerių.

Ieškinyje „neteisėtas" „Paramount" elgesys prilyginamas pornografijai, „nepilnamečių vaikų seksualinių vaizdų" naudojimas vadinamas „blogiausiu elgesiu mūsų visuomenėje, kurį reikia išnaikinti".

1969 m. „Romeo ir Džuljeta" pelnė keturias „Oskaro" nominacijas, tarp jų geriausio režisieriaus ir geriausio filmo, ir laimėjo už geriausią kinematografiją ir kostiumų dizainą.

Kol kas „Paramount" savo komentaro nepateikė.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
11
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (37)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar bijote klimato kaitos keliamų kataklizmų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip praleidžiate savo atostogas?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+12 +21 C

+18 +22 C

+13 +19 C

+23 +27 C

+13 +20 C

+16 +19 C

0-4 m/s

0-8 m/s

0-12 m/s