JAV žemės ūkio departamento ekspertai paragino kai kuriuos maisto produktus perkelti iš šaldytuvo durelių, kur jie paprastai laikomi, į vidines lentynas. Jų rekomendaciją paskelbė „Infobae".
„Sūris turi būti laikomas specialiose sūrio talpyklose, kurios turėtų būti šaldytuvo vidurinėje arba apatinėje dalyje, kur palaikoma stabili temperatūra", - patarė ekspertai.
Kalbant apie vaisius ir daržoves, pasak jų, laikomi durelėse jie greičiau genda ir praranda skonį.
Ekspertai taip pat pažymėjo, kad pieno laikymas šaldytuvo durelėse yra pavojingas sveikatai, nes šis produktas labai jautriai reaguoja į dažnus temperatūros pokyčiui.
Jeigu jis bus laikomas šioje srityje, jame sparčiau kaupsis bakterijos ir pienas greičiau suges.
Žaliai mėsai ir paukštienai taip pat būtina žema ir stabili temperatūra - dėl šios priežasties minėtus produktus rekomenduojama laikyti lentynose ir sandariuose induose.
Galiausiai, pasak ekspertų, iš šaldytuvo durelių tikslinga išimti ir kiaušinius, paliekant juos originalioje pakuotėje.