respublika.lt

Sveikos mitybos gerbėjams - dar viena kulinarinė knyga

(0)
Publikuota: 2015 lapkričio 27 14:57:49, Agnė VAITASIŪTĖ-KEIZIKIENĖ
×
nuotr. 2 nuotr.
Kulinarinių knygų autorė Renata Nicajienė ateityje ketina išleisti ir kitiems metų laikams skirtas receptų knygas. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Likus vos daugiau nei mėnesiui iki Kalėdų, kulinarinio tinklaraščio "Sezoninė virtuvė" ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė (40) pristatė jau trečiąją savo knygą "Gero maisto dienoraštis. Žiema". Ir tai tik pradžia. Ateityje gerbėjų laukia knygos su sveikais receptais ir kitiems metų laikams.

 

Jau daugelį metų Renata, gamindama maistą, renkasi šviežius, natūralius ir naudingus vietinius sezoninius produktus. Manote, kad žiemą Lietuvoje tokių nė su žiburiu nerasi? Klystate. Naujausioje Renatos knygoje - net 91 receptas - lygiai tiek, kiek žiema turi dienų, iš produktų, kurie auga Lietuvoje. Be to, receptai yra sveikesni, mat knygos autorė įprastus ingredientus pakeitė mažiau kenksmingais. Anot jos, tam visiškai nereikėjo atsisakyti mėgstamų produktų - mėsos ar net saldumynų.

"Pagrindiniai "švarios mitybos" principai pataria rinktis kuo mažiau apdorotą maistą ir atsisakyti rafinuotų produktų, tokių kaip balti miltai, baltasis cukrus, baltieji ryžiai, juos keisti natūralesniais. Kasdien valgau kuo daugiau sezoninių vaisių ir daržovių. Mėsą renkuosi tik ypač kokybišką ir valgau ją retai, dažniau - šviežią žuvį ir ankštines daržoves", - sakė R.Ničajienė. Gamindama maistą ji visada renkasi šviežius, natūralius ir naudingus vietinius sezoninius produktus.

Prie naujausios Renatos knygos "Gero maisto dienoraštis. Žiema" prisidėjo ir dietologė, sveikatos mokslų Norvegijoje magistrantė Toma Eroglu. Ji peržiūrėjo kiekvieną R.Ničajienės knygai parinktą receptą, jį įvertino ir savo verdiktą pateikė knygoje. "Skaitant šios knygos receptus, man varvėjo seilės. Renatos patiekalai ne tik skanūs, bet ir labai maistingi", - sakė Toma.

Pavasario, vasaros ir rudens receptus R.Ničajienė ketina sudėti į dar tris "Gero maisto dienoraščio" serijos knygas.


Dietologės patarimas

Valgykite 5 kartus per dieną: 3 pagrindiniai valgymai ir 2 užkandžiai.

Pusryčiams rinkitės angliavandenių turintį maistą, pietums - baltyminį arba angliavandenį maistą ir šviežias daržoves, vakarienei - baltyminį maistą ir šviežias daržoves. Užkandžiams pirmoje dienos pusėje tinka vaisiai ir uogos, antroje dienos pusėje - riešutai ir sėklos.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F

Sekite mus „Google“ naujienose.

Esame Facebook: būk su mumis Facebook

Esame Youtube: būk su mumis Youtube

Esame Telegram: būk su mumis Telegram

Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar patiko naujasis katalikų Bažnyčios popiežius?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kurioje šalyje gyvena draugiškiausi žmonės?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

0 +8 C

+1 +8 C

+2 +9 C

+7 +12 C

+10 +15 C

+10 +15 C

0-5 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s