Mitybos specialistė Indrė Trusovė atskleidžia mėgstamo vištienos pyrago receptą, kuris ne tik sotus, bet ir gana sveikas.
* 700 g vištienos šlaunelių mėsos;
* 3 kiaušinių;
* 50 g avižinių miltų;
* 20 g parmezano;
* 150 g morkų;
* 15 vyšninių pomidorų;
* 100 g brokolio;
* skiltelės česnako;
* druskos ir pipirų.
Vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais, išplakame kiaušinius su druska ir pipirais, susmulkiname morkas, česnaką, brokolius. Į vištieną supilame kiaušinius, visas daržoves, sudedame tarkuotą parmezano sūrį, avižinius miltus.
Viską išmaišome ir sudedame į kepimo indą. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo laikas - apie 50 min.
Prie šio patiekalo puikiai tiks graikinio jogurto ir avokado padažas: jogurtas sumaišomas su trinta česnako skiltele ir šakute smulkintu avokadu. Padažas pagardinamas šaukštu citrinos sulčių, žiupsneliu druskos ir pipirų. Viskas išmaišoma.