respublika.lt

Rudens receptai

2018 rugsėjo mėn. 19 d. 18:30:11
Dalia DAŠKEVIČIŪTĖ

Jeigu svarstote, ką daryti su rudeniniu vaisių ir daržovių derliumi, išsikepkite gardaus obuolių pyrago arba vegetariškų įdarytų paprikų. Paprasta, greita ir nebrangu!

 

Keptos įdarytos paprikos

4 porcijoms reikės:

4 paprikų;

fermentinio sūrio gabalėlio;

maišelio ryžių;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

svogūno;

morkos;

žiupsnio druskos, juodųjų pipirų;

natūralaus pomidorų padažo;

mėgstamų prieskoninių žolelių.

Kaip gaminti:

Išvirkite ryžių maišelį.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką. Svogūną pakepinkite keptuvėje, aliejuje, kol lengvai apskrus, tuomet įberkite tarkuotą morką ir pakepkite 5 minutes. Suberkite virtus ryžius, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 2-3 min.

Nupjaukite paprikų viršūnėles ir išvalykite sėklas. Įdarą sukrėskite į paprikas.

Į gilesnį kepimo indą sudėkite paprikas ir įpilkite vandens, kad apsemtų jų apačią. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Atsargiai ištraukite kepimo indą, į paprikas įdėkite po šaukštą pomidorų padažo, pabarstykite jas tarkuotu fermentiniu sūru ir smulkintais žalumynais - tinka petražolės, krapai, rozmarinas ar svogūnų laiškai. Dar apie dešimt minučių pakepkite orkaitėje - kol sūris išsilydys.

***

Lengvai paruošiamas obuolių pyragas

4 porcijoms reikės:

keturių vidutinio dydžio obuolių;

trečdalio stiklinės cukraus;

trijų kiaušinių;

stiklinės miltų;

šaukšto cinamono arba cukraus pudros;

šaukšto alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

Nulupkite obuolių odeles ir supjaustykite obuolius nedideliais kvadratėliais. Obuolių pyragui tinka rūgštesni obuoliai arba per pusę rūgštūs ir saldūs - taip pyragas bus įvairesnio skonio.

Į nedidelę kepimo skardą įpilkite šaukštą aliejaus, juo ištrinkite skardą, o ant viršaus šiek tiek pabarstykite miltų - kad iškepęs pyragas lengviau atliptų nuo skardos.

Į dubenį įpilkite cukrų (jei mėgstate labai saldžiai, pilkite pusę stiklinės cukraus), įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Jei mėgstate cinamoną, įberkite šaukštą - tešla bus rusvesnė, o pyragas įgaus malonaus aromato. Tuomet maišydami įpilkite miltus. Gautą masę gerai išmaišykite.

Ant skardos dugno sudėliokite obuolius, ant jų užpilkite masę.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Ištraukę pyragą negausiai pabarstykite jį cukraus pudra ir leiskite kelias minutes atvėsti.


Pasidalink:
Pasidalink: Facebook
Parašykite savo komentarą:
 
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
  • DISKUTUOS: pirmadienį Seime bus diskutuojama apie balsavimo nuo 16 metų galimybę; konferencijoje bus pristatyta užsienio šalių patirtis (Maltos, Austrijos ir Estijos atstovų pranešimai), vyks plenarinė diskusija apie Lietuvos kontekstą.
  • BŪKITE ATIDŪS: pirmadienio rytą rytinėje šalies dalyje sudėtingesnės eismo sąlygos dėl šlapdribos - čia pagrindinių kelių dangos vietomis padengtos pažliugusio sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios, perspėja kelininkai.
Daugiau

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi
(per 72 val.)

Daugiausiai komentuoti
(per 72 val.)
reklama
darbas spaudoj

Ar statutiniams pareigūnams turi būti leista streikuoti?

balsuoti rezultatai

Ar jau pasirūpinote kalėdinėmis dovanomis?

balsuoti rezultatai
Šiandien Rytoj   Poryt

 

   

  -5     +1 C

1 C

 

   -1  -2 C

 -2    2 C

  -3 C

 

   +1 C

    4-6 m/s

    4-5 m/s

 

   1-2 m/s