respublika.lt

Rudens receptai

(0)
Publikuota: 2018 rugsėjo 19 18:30:11, Dalia DAŠKEVIČIŪTĖ
×
nuotr. 1 nuotr.
Jeigu svarstote, ką daryti su rudeniniu vaisių ir daržovių derliumi, išsikepkite gardaus obuolių pyrago arba vegetariškų įdarytų paprikų. Paprasta, greita ir nebrangu! Eltos nuotr.

Jeigu svarstote, ką daryti su rudeniniu vaisių ir daržovių derliumi, išsikepkite gardaus obuolių pyrago arba vegetariškų įdarytų paprikų. Paprasta, greita ir nebrangu!

 

Keptos įdarytos paprikos

4 porcijoms reikės:

4 paprikų;

fermentinio sūrio gabalėlio;

maišelio ryžių;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

svogūno;

morkos;

žiupsnio druskos, juodųjų pipirų;

natūralaus pomidorų padažo;

mėgstamų prieskoninių žolelių.

Kaip gaminti:

Išvirkite ryžių maišelį.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką. Svogūną pakepinkite keptuvėje, aliejuje, kol lengvai apskrus, tuomet įberkite tarkuotą morką ir pakepkite 5 minutes. Suberkite virtus ryžius, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 2-3 min.

Nupjaukite paprikų viršūnėles ir išvalykite sėklas. Įdarą sukrėskite į paprikas.

Į gilesnį kepimo indą sudėkite paprikas ir įpilkite vandens, kad apsemtų jų apačią. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Atsargiai ištraukite kepimo indą, į paprikas įdėkite po šaukštą pomidorų padažo, pabarstykite jas tarkuotu fermentiniu sūru ir smulkintais žalumynais - tinka petražolės, krapai, rozmarinas ar svogūnų laiškai. Dar apie dešimt minučių pakepkite orkaitėje - kol sūris išsilydys.

***

Lengvai paruošiamas obuolių pyragas

4 porcijoms reikės:

keturių vidutinio dydžio obuolių;

trečdalio stiklinės cukraus;

trijų kiaušinių;

stiklinės miltų;

šaukšto cinamono arba cukraus pudros;

šaukšto alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

Nulupkite obuolių odeles ir supjaustykite obuolius nedideliais kvadratėliais. Obuolių pyragui tinka rūgštesni obuoliai arba per pusę rūgštūs ir saldūs - taip pyragas bus įvairesnio skonio.

Į nedidelę kepimo skardą įpilkite šaukštą aliejaus, juo ištrinkite skardą, o ant viršaus šiek tiek pabarstykite miltų - kad iškepęs pyragas lengviau atliptų nuo skardos.

Į dubenį įpilkite cukrų (jei mėgstate labai saldžiai, pilkite pusę stiklinės cukraus), įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Jei mėgstate cinamoną, įberkite šaukštą - tešla bus rusvesnė, o pyragas įgaus malonaus aromato. Tuomet maišydami įpilkite miltus. Gautą masę gerai išmaišykite.

Ant skardos dugno sudėliokite obuolius, ant jų užpilkite masę.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Ištraukę pyragą negausiai pabarstykite jį cukraus pudra ir leiskite kelias minutes atvėsti.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kaip vertinate žinią, jog pernai festivaliuose net pusė lankytojų vartojo narkotikus?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+12 +20 C

+10 +21 C

+12 +19 C

+15 +26 C

+17 +25 C

+19 +22 C

0-4 m/s

0-7 m/s

0-5 m/s