respublika.lt

Egipte mikroautobusui nukritus nuo kelto į Nilą žuvo 10 žmonių

(1)
Publikuota: 2024 gegužės 21 16:50:00, Viljama Sudikienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Asociatyvi Epa-Eltos nuotr.

Antradienį Egipte mikroautobusui nukritus nuo upės kelto į Nilą šiauriau Kairo, žuvo mažiausiai 10 žmonių, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

 

„Aukų skaičius siekia 10 ir gali padidėti“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovas Hossamas Abdelghaffaras. Laikraštis „Al Ahram“ pirmasis pranešė apie nelaimę ir nurodė, kad vairuotojas, atleidęs rankinį stabdį, mėgino pabėgti, bet buvo sulaikytas.

Prieš išlipdamas iš transporto priemonės jis įsivėlė į „žodinį ginčą“ su vienu iš keleivių. Automobilis nuskendo prie Abu Ghalibo kaimo, esančio maždaug už 50 kilometrų į šiaurės vakarus nuo sostinės. Dar devyni keleiviai buvo nuvežti į netoliese esančias ligonines gydytis dėl sužalojimų, sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Egipto darbo ministras Hassanas Shehata sakė, kad mikroautobusu buvo vežamos „ūkyje dirbančios mergaitės“, tačiau nepatikslino, ar jos buvo nepilnametės.

Socialinio solidarumo ministerija pranešė, kad išmokės finansinę kompensaciją „žuvusiųjų ir sužeistųjų šeimoms“.

Po pirminio tyrimo, atlikto įvykio vietoje, prokuratūra įsakė atlikti transporto priemonės techninę apžiūrą, kad būtų galima nustatyti „priežastis, kodėl ji įkrito į vandenį“, pranešė „Al Ahram“.

Nelaimingi atsitikimai dažnai pasitaiko Egipte, ypač žemės ūkio vietovėse palei Nilą ir jo upelius, kuriais zuja ūkininkus ir darbininkus plukdantys perkrauti laiveliai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
1
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (1)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar balsuosite Europos Parlamento rinkimuose?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar mokate rusų kalbą?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+13 +20 C

+13 +19 C

+10 +20 C

+19 +25 C

+18 +27 C

+20 +25 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s