respublika.lt

Ukrainos nepriklausomybei palaikyti - šalies menininkų paroda

(0)
Publikuota: 2014 balandžio 22 16:32:44, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Šv. Jono gatvės galerijoje Vilniuje kitą savaitę, balandžio 29-ąją bus atidaryta paroda "Frumušika Nova 2010/2014", skirta Ukrainos nepriklausomybei ir demokratijai palaikyti.

Parodoje bus eksponuojama menininkų, 2010-aisiais dalyvavusių plenere Ukrainoje "Magnus Ducatus Artis - Frumušika Nova", kūryba. Jį tuomet surengė Lietuvos ambasada Ukrainoje. Be šalies menininkų plenere dirbo ir menininkai iš Ukrainos, Lenkijos ir Gruzijos.

Šv. Jono gatvės galerija pakvietė menininkus prisiminti 2010 metų plenerą ir jame plėtotas idėjas. Parodų salėse jos įgavo ir naujų formų. Tapytojai Linas Liandzbergis ir Audrius Gražys eksponuoja jau Lietuvoje tapytas drobes, Arturas Valiauga, Vladas Braziūnas ir Alis Balbierius pirmą kartą pristato plenere sukurtas fotografijas; taip pat bus rodomas plenere susuktas Henriko Gulbino filmas. Parodą atidarant muzikai Gabrielė Žaidytė ir Kęstutis Vaiginis su poetais Vladu Braziūnu ir Aliu Balbieriumi atliks poetinę muzikinę Frumušikos Novos prisiminimų improvizaciją, parodos kuratorė Ula Šimulynaitė pristatys plenero įkvėptą knygą vaikams.

"Agresija prieš Ukrainą nepalieka nė vieno jai abejingo. Pažangioji pasaulio ir Lietuvos bendruomenė aktyviai palaiko Ukrainos siekį būti nepriklausoma, stiprinti šalies demokratinius procesus, integruotis į Europos bendriją", - teigia parodos organizatoriai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar žiūrite Euroviziją?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

0 +8 C

+3 +8 C

+6 +9 C

+10 +15 C

+11 +17 C

+10 +15 C

0-5 m/s

0-5 m/s

0-7 m/s