respublika.lt

Mezgimo čempionės titulą nusimezgė raseiniškė

(0)
Publikuota: 2015 gegužės 25 12:41:09, Sidas AKSOMAITIS, zinios@vakarozinios.lt
×
nuotr. 3 nuotr.
ČEMPIONĖ. Kojinių mezgimo čempionės titulą pelnė raseiniškė Jūratė Tamavičienė. „Šiaulių krašto“ nuotr.

Sekmadienį Radviliškyje susirinkę trys dešimtys kojinių mezgimo paslapčių žinovų čiupo į rankas virbalus ir išsiaiškino, kas iš jų labiausiai vertas šių metų Lietuvos kojinių mezgimo čempiono titulo.

 

Seimui šiuos metus paskelbus Etnografinių regionų metais didžiulis dėmesys šiems regionams buvo skirtas ir jau šeštąkart surengtame Lietuvos kojinių mezgimo čempionate „Etniniai raštai“.  Nuotaikingų mezgėjų varžytuvių pavadinime glūdėjo esminis vertinimo kriterijus - vertinimo komisija visų pirma analizavo, kaip čempionato dalyviai atskleidė savo atstovaujamo regiono etninius raštus. Šių metų kojinių mezgimo čempione išrinkta raseiniškė Jūratė Tamavičienė, nurungusi 28 varžybose dalyvavusias moteris ir vienintelį vyrą. Visuose čempionės darbuose derėjo pagrindinės žemaitiškų raštų spalvos: raudona ir žalia. „Labai netikėta, labai maloni staigmena, - sakė „Vakaro žinioms“ J.Tamavičienė, čempionate jėgas išmėginusi antrąkart. - Mezgu nuo ankstyvos vaikystės: iš pradžių lėlėms, paskui sau, vėliau – vaikams, vyrui... Šiuo metu esu nedirbanti, todėl pomėgiams laisvo laiko turiu užtektinai. Mezgu ne tik kojines, bet ir šalikus, skraistes, kitus gaminius, daug jų padovanoju“.

2 v. komisija skyrė Lidijai Jevsejevai iš Visagino, 3 v. - radviliškietei Olei Plungienei. Net tris nominacijas pelnė Radviliškio rajono Pakiršinio kaime gyvenančios mezgėjos: Paulina Malinauskienė išrinkta kojinių parodos nugalėtoja, 79 metų Elvyra Žukauskienė pripažinta vyriausia dalyve, o Elenai Martynovai atiteko Radviliškio krašto gražiadarbei skirtas prizas. Panevėžietis Raimundas Mikuševičius apdovanotas kaip vienintelis varžybose dalyvavęs vyras, iš Panevėžio rajono Tiltagalių kaimo kartu su mama Gražina Šaparniene atvykusi 15 metų Samanta Šaparnytė pelnė jauniausiai varžybų dalyvei skirtą prizą. Mama bei dukra apdovanotos ir šeimos nominacijoje už tradicijų perdavimą iš kartos į kartą.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar tikite, jog I.Šimonytė iki kandencijos galo paskirs naują švietimo, mokslo ir sporto ministrą?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+2 +11 C

+4 +13 C

+9 +14 C

+10 +18 C

+17 +21 C

+20 +22 C

0-4 m/s

0-4 m/s

0-6 m/s