respublika.lt

Druskininkuose savo kūrinius pristato dailininkas E.Nalivaika

(0)
Publikuota: 2015 liepos 27 11:16:09, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Skambant jaunųjų smuikininkų atliekamai muzikai, Druskininkuose, Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus V. K. Jonyno galerijoje, sekmadienio vakarą atidaryta dailininko Eugenijaus Nalivaikos akvarelės paroda "Andante".

Apžiūrėti šio dailininko darbus druskininkiečiai bei jų svečiai galerijoje galės iki rugsėjo 2 dienos. Naujausiose menininko akvarelėse, sukurtose specialiai parodai "Andante", anot menotyrininkų, galima aptikti subtilių gamtos detalių užuominų, motyvų iš aplinkos, užfiksuotų pastabiu profesionalo žvilgsniu ir įgudusia dailininko ranka perkeltų ant popieriaus.

E. Nalivaika gimė Kaune. 1978 m. baigė J. Naujalio vidurinę meno mokyklą, 1984 m. - Valstybinio dailės instituto Kauno fakultetą (dabar Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultetas) ir įgijo dekoratyvinės dailės dailininko specialybę. Nuo 1984 m. rengia personalines ir dalyvauja grupinėse parodose Lietuvoje bei užsienyje. Nuo 1990 m. priklauso Lietuvos dailininkų sąjungai (LDS), 1996-2008 m. buvo LDS Kauno skyriaus pirmininku, 2008-2012 m. - LDS pirmininku. Dirba akvarelės srityje, yra akvarelininkų grupės AQUA narys.

Parodos rengėjai pabrėžia, kad akvarelė - subtili ir sudėtinga technika, turinti ilgametes tradicijas, gali būti ir lengva, lyriška, ir ugninga, temperamentinga ar žaižaruojanti. Šį kartą į kelionę per akvarelės pasaulį, sukurtą kauniečio dailininko E. Nalivaikos, dera eiti ramiu žingsniu, įsiklausant į mus supančios gamtos skambesį, pastebint niuansus ir detales. Ir galbūt kaip tik tuomet paaiškės, kaip suskamba Andante.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar tikite, jog I.Šimonytė iki kandencijos galo paskirs naują švietimo, mokslo ir sporto ministrą?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

0 +7 C

+3 +10 C

+6 +11 C

+10 +14 C

+13 +17 C

+18 +19 C

0-4 m/s

0-6 m/s

0-4 m/s

     
X