respublika.lt

Bus atidengta į lotynų kalbą išversta Užupio Konstitucija

(0)
Publikuota: 2018 spalio 02 11:21:26, Ieva Urbonaitė-Vainienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Vilniaus Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) parapijos klebonas Evaldas Darulis. Stasio Žumbio nuotr.

Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčioje trečiadienį prasidės tituliniai atlaidai, kurių metu ne tik vilniečiai bus kviečiami atvykti į šventę, bet ir lankomi parapijiečiai Užupyje.

 

Ketvirtadienį iškart po vakarinių šv. Mišių vyks procesija į Paupio gatvę, o joje - į lotynų kalbą išverstos Užupio Konstitucijos atidengimo Užupyje ceremonija ir agapė su užupiečiais.

Tituliniai atlaidai prasidės spalio trečiadienio vakarą šv. Mišiomis, po kurių jaunimas parodys spektaklį „Tranzitas“. Taip pat trečiadienį bus galima kartu melstis brevijorių, kuris skirtas ne tik kunigams, kaip dažnai yra manoma, bet ir visiems žmonėms. Po jo prasidėsianti naktinė adoracija truks iki 7 valandos ryto.

Šventės metu tradiciškai bus minima Pasaulinė gyvūnijos ir švento Pranciškaus Asyžiečio, gyvūnų globėjo, diena. Todėl spalio 7 dieną, sekmadienį, gyvūnų mylėtojai kviečiami su savo augintiniais. Po rytinių sekmadienio šv. Mišių vidurdienį bus laiminami atvykusiųjų naminiai gyvūnai.

Pasak Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčios klebono kun. Evaldo Darulio, parapijos globėjas Šventas Pranciškus yra gamtos, gyvūnų globėjas, todėl kaip ir kasmet bus laiminami vilniečių gyvūnai. „Ateikite patys, atsineškite, atsiveskite savo augintinius - švęskime kartu“, - sakė tėvas pranciškonas.

Sekmadienio vakarą bažnyčioje numatomas Casey Cole knygos „Pašaukimas: kas nutinka pasakius Dievui „Taip“ pristatymas ir diskusija Bernardinų bendruomenės centre.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar perkate maisto produktus tiesiai iš ūkininkų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

0 +8 C

+3 +8 C

+6 +9 C

+10 +15 C

+11 +17 C

+10 +15 C

0-5 m/s

0-5 m/s

0-7 m/s