respublika.lt

Berlyno Humboldtų universitete vyks diskusija apie baltistikos perspektyvas

(0)
Publikuota: 2015 lapkričio 10 17:26:14, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Vokietijoje baltistikos horizontuose - permainingos prognozės. Po ilgos nežinios pasklido gera naujiena, kad Greifsvaldo universitete esantis Baltistikos institutas, surėmus Vokietijos ir Lietuvos politikų bei baltistikos puoselėtojų visame pasaulyje pečius, nebus uždarytas.

Aptarti ir padiskutuoti apie baltistikos studijų perspektyvas į Berlyno Humboldtų universitetą (HU) lapkričio 13 d. rinksis Vokietijos baltistai, baltistikos studentai ir tie, kuriems rūpi vienų seniausių pasaulyje kalbų - lietuvių ir latvių - studijų perspektyvos aukštosiose Vokietijos mokyklose.

Mokslinė konferencija "Quo vadis Baltistika" rengiama baltistikos studijų bendruomenės Vokietijoje iniciatyva. Jos impulsu tapo Berlyno baltistų šių metų pavasarį surengta diskusija, kurioje su rūpesčiu buvo pastebėta, kad baltistikos studijos šioje šalyje išgyvena ne pačius geriausius laikus ir kad vadinamoji "maža kalba" tampa vis nepastebimesnė šalies universitetų programose. Todėl konferencijoje dalyvaus ne tik Vokietijoje gerai žinomi baltistų ir baltistikos studijų centrų vadovai - dr. Kristijana Šiler (Christiane Schiller), prof. dr. Jolanta Gelumbeckaitė, prof. dr. Stefanas Kesleris (Stephan Kessler), kiti.

Konferencijos programoje - daug temų: baltistikos situacija, jos perspektyvos, akademinės studijos ir, svarbiausia, - studentai - tie žmonės, kuriems priklauso šių studijų ateitis.

"Šios konferencijos tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į baltistikos situaciją mūsų šalyje. Mes norime, kad ji taptų impulsu baltistikos mokslo ir tyrimų Vokietijoje vienijimui", - sakė Berlyno HU universiteto Lituanistikos centro vadovė dr. K. Šiler.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar stengiatės prisižiūrėti savo mitybą, sveikai maitintis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia oro temperatūra vasarą jums labiausiai komfortiška?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+9 +17 C

+9 +15 C

+11 +16 C

+13 +22 C

+17 +20 C

+15 +20 C

0-5 m/s

0-5 m/s

0-8 m/s