respublika.lt

A.Gotesmanas kalbės kiekvienam Dievo žmogui

(0)
Publikuota: 2010 kovo 05 19:12:26, Zita VOITIULEVIČIŪTĖ, “Respublikos” žurnalistė
×
nuotr. 1 nuotr.
Perkusininkas Arkadijus Gotesmanas. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Perkusininkas Arkadijus Gotesmanas žada atvirumo valandą spektaklio “Dievo žmogaus istorija” žiūrovams. Pirmąkart į teatro sceną įžengęs kaip pagrindinis personažas muzikantas prisipažino, kad tai jam - kova su drovumu, kurią jis laimėjo.

Teatre - bendradarbis

A.Gotesmano bendradarbiavimas su teatrais prasidėjo daugiau nei prieš dešimtmetį. O į Lietuvos nacionalinio dramos teatro sceną pirmąkart jis įžengė su spektakliu “Stotis N mieste”.

“Regis, tai buvo toje pačioje, mažojoje, teatro scenoje”, - prisiminė muzikantas.

Ryškus menininko prisiminimas ir darbas su Oskaro Koršunovo teatru, kurio spektakliui “Oidipas karalius” A.Gotesmanas sukūrė perkusijų muziką.

Taip pat jis dirbo su Lora Juodkaite spektaklyje “Nepaklusti”. “Turėjau daug scenos partnerių iš teatro pasaulio. Su Rolandu Rastausku kūrėme “Poetinį repą”, bendradarbiavome su Egle Gabrėnaite, o kiek eilių priskaityta su Dalia Michelevičiūte...”, - vardijo muzikantas.

Istoriją pasakos pats

LNDT vadovas Adolfas Večerskis, su kuriuo A.Gotesmanas pažįstamas jau bemaž penkiolika metų, muzikantui pasiūlė pastatyti spektaklį pačiam.

“Dabar nerasi žmonių, kurie nerašo. Visi kažką rašo, kad ir į stalčių. Ir kartą A.Večerskis paklausė manęs, ar neturiu ko nors biografiško parašęs. Taip šis spektaklis ir kilo - iš mano paties raštų apie save, savo gyvenimo įvykius. Kūrinį scenai adaptuoti vėlgi padėjo teatro vadovas, todėl jam esu labai dėkingas už galimybę pasisakyti teatro scenoje”, - gražių žodžių negailėjo A.Gotesmanas.

Spektaklyje “Dievo žmogaus istorija” skambės profesionaliai atliekama A.Gotesmano muzika, o savo istoriją šįsyk jis pasakos pats.

Čia ir dabar

“Man šis spektaklis - iššūkis. Iki šiol kalbėjau muzika, tad kol kas nėra patogu atvirai kalbėti žodžiais. Dar neturiu savo kalbinės praktikos. Bet šis iššūkis malonus. Iš pradžių buvo drovu kalbėti asmeniškus dalykus, tačiau per repeticijas jau pavyko peržengti drovumo ribą”, - sakė perkusininkas.

Muzikiniame monospektaklyje jis žada pasakoti apie lemtingus savo gyvenimo įvykius, žmones, kuriuos įvardins ir pavardėmis.

“Kadangi mūsų pasaulis dabar “paleistas”, žmonės pamiršta, kad kartais trūksta kelių centimetrų arba kelių sekundžių, kad jų nebeliktų. Žmonės pamiršta vertinti gyvenimą. O gyventi reikia čia ir dabar, - įsitikinęs A.Gotesmanas. - Kiekvienas žmogus yra Dievo žmogus ir tikiuosi, kad kiekvienas spektaklio istorijoje ras ryšį su savimi, savo pareigas, sutapimus, ramybę”.

Spektaklio pavadinimas - ne tik nuoroda į tai, kad A.Gotesmano istorija tinkama kiekvienam Dievo žmogui. Tai ir gražus meninis sutapimas, nes “Gotesman” išvertus iš vokiečių kalbos reiškia “Dievo žmogus”.

 

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s