Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), aptikusi šiurkščių higienos ir maisto saugos pažeidimų, sustabdė Klaipėdoje įsikūrusio restorano „Urzaa“ veiklą.
Pasak tarnybos, tai ne pirmas kartas, kai ši įmonė sulaukia dėmesio – anksčiau nustatyti pažeidimai nebuvo ištaisyti, o šįkart situacija dar pablogėjo.
„Patikrinimo metu restorane nustatyti šiurkštūs higienos pažeidimai, kurie jau buvo fiksuoti ir ankstesnių patikrinimų metu, tačiau iki šiol liko neištaisyti. Kadangi įmonė nevykdė VMVT nurodymų ir juos piktybiškai ignoravo, priimtas griežčiausias sprendimas – stabdyti restorano veiklą ir taikyti administracines poveikio priemones“, – pranešime nurodė VMVT.
VMVT pareigūnams tikrinant restorano patalpas, buvo nustatyta, kad maisto tvarkymo veikla vykdoma nesilaikant net elementarios higienos, pavyzdžiui, nebuvo maisto atliekoms skirtų paženklintų talpų, šaldytuve laikytos tiek valytos, tiek ir nevalytos daržovės, kai kurie maisto produktai pasibaigusio galiojimo ir kt.
Tarnybos duomenimis, šaldytuve iš viso rasta 4,5 litro ir daugiau nei 50 kg pagamintų ir sušaldytų patiekalų
Patikrinimo metu taip pat buvo nustatyta, kad restorano darbuotojos neturi galiojančių sveikatos pažymėjimų ir dokumentų, patvirtinančių jų sveikatos žinias ir įgūdžius.
Nebuvo pateiktos gaminamų patiekalų receptūros ir technologiniai aprašymai, vandens tyrimų rezultatai ir atsekamumo dokumentai. Pasikeitus vykdomai veiklai, laiku nepateiktas atnaujintas patalpų ir įrangos išdėstymo planas.
Dėl patikrinimo metu nustatytų pažeidimų įmonės veikla stabdoma, jai pradėtos taikyti administracinės poveikio priemonės.