respublika.lt

M. K. Čiurlionio dailės muziejus Kauno kultūros mugėje supažindins su edukacinėmis programomis

(0)
Publikuota: 2021 rugpjūčio 26 14:05:00, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus nuotr.

Pirmą kartą daugybė Kaune veikiančių kultūros organizacijų ir iniciatyvų artėjančio sezono naujienas pristatys miesto centre, Vienybės aikštėje, rugsėjo 3–5 dienomis vyksiančioje kultūros mugėje.

 

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, pasak jo atstovų, lankytojus kvies susipažinti su edukacinėmis programomis. Jomis besidominčiųjų lauks „Kelionė į Egiptą”, o kas norės, galės paklajoti ir po „Čiurlionio kosmosą” bei išbandyti Flux-Kit lagaminą su 6 skirtingomis veiklomis vaikams ir ne tik. 

Intriguodami mugės dalyvius, muziejaus atstovai užsimena, jog Flux-Kit – galimybė sužinoti, kurti, patirti, paliesti, užuosti meną. Mugės lankytojams žada pateikti ir naujausią Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus veiklų knygelę, kurioje į kelionę po skirtingus šios kultūros įstaigos padalinius palydės smalsusis Vilkyšius – fantazijos vaisius. Nužengęs tiesiai iš M. K. Čiurlionio paveikslo, jis jau spėjo „įsidarbinti“ edukatorių pagalbininku bei tapti puikiu vaikų draugu.

„Mugės metu prekiausime įvairias muziejaus leidiniais (bus taikomos nuolaidos), suvenyrais su šiemet švenčiamo Muziejaus 100-mečio simbolika. Lankytojai galės įsigyti marškinėlių, krepšelių su Čiurlionio kūrinių reprodukcijomis, Fluxus meno simbolika ir kitų jiems skirtų dalykų“, - teigiama Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus pranešime. 

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar žiūrite Euroviziją?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

0 +8 C

+3 +8 C

+6 +9 C

+10 +15 C

+11 +17 C

+10 +15 C

0-5 m/s

0-5 m/s

0-7 m/s