respublika.lt

Valentino diena virtuvės naujokams: paprasti receptai, kuriais nustebinsite mylimąjį (0)

2021 vasario 13 21:00:40
Ernesta Dapkienė

Įvairios staigmenos - svarbi vasario 14-osios dalis, kai didžioji pasaulio dalis švenčia meilės dieną. Visgi šiemet įsimylėjusiųjų dieną poros praleis ne romantiškai vakarieniaudamos restoranuose, o namuose. Tad lietuviško prekybos tinklo „Maxima" maisto gamybos ekspertė Brigita Barantinskaitė dalijasi keliais itin paprastais receptais, kuriais mylimuosius nustebinti galės ir virtuvės naujokai.

×
nuotr. 1 nuotr.
Valentino diena virtuvės naujokams: paprasti receptai, kuriais nustebinsite mylimąjį


Nustebinti mylimus žmones visuomet malonu. Vakarienė žvakių šviesoje - tai ne tik gardūs patiekalai. Svarbiausia - nuoširdus dėmesys ir gera nuotaika.

„Romantišką nuotaiką bei atmosferą perteikia ne tik skani vakarienė, svarbi kiekviena detalė: ant stalo užtiesta staltiesė, šventiniai indai ir taurės, fone skambanti muzika. Virtuvės virtuozais save nelaikantiems siūlau gaminti patiekalus, kurių receptai nesudėtingi, bet itin gardūs bei tinkami meilės dienai", - pataria prekybos tinklo

„Maxima" maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė, siūlanti kelias idėjas.

Glazūruota lašiša

Reikės: 2 atlantinių lašišų didkepsnių, 2 šaukštų aliejaus (kepimui ir padažui), 4 skiltelių česnako, 2 šaukštelių malto imbiero, pusės šaukštelio raudonųjų paprikų prieskonių, 4 šaukštų sojos padažo, kupino šaukšto medaus.
Sumaišykite prieskonius, česnaką, imbierą, sojos padažą, medų ir šaukštą aliejaus. Pusę gauto padažo užpilkite ant lašišos, įdėkite į šaldytuvą ir palikite bent 30 minučių pasimarinuoti. Vėliau likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje, dėkite kepti žuvį. Abi puses kepkite po 2-3 minutes, kol gražiai paruduos. Likusį padažą pakaitinkite keptuvėje ir juo apšlakstykite lašišą.

Orkaitėje apkeptos bulvės

Reikės: šaukšto sviesto, 2 skiltelių česnako, šaukšto miltų, stiklinės pieno, šaukštelio druskos, žiupsnelio pipirų, 3 didesnių bulvių, 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio (ar kito mėgstamo sūrio), šviežių petražolių ar kitų mėgstamų žolelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Mažame puode ištirpinkite sviestą, pakepinkite česnaką. Sudėkite miltus, druską ir pipirus, išmaišykite. Toliau maišydami pilkite pieną, kol tekstūra taps kreminė ir padažas užvirs. Supjaustykite bulves plonais griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą. Ant bulvių užpilkite pagamintą padažą, viršų pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite apie valandą, kol bulvės taps minkštos. „Iškepusias bulves serviruokite tame pačiame inde, apibarstykite jas petražolėmis ar kitomis šviežiomis žolelėmis ir patiekite vienas ar kaip garnyrą - jos puikiai tiks prie žuvies ir mėsos patiekalų", - sako B. Baratinskaitė.

Briuselio kopūstų salotos

Reikės: 200 gramų Briuselio kopūstų, druskos, pipirų, česnakų miltelių (pagal skonį), 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų graikiško jogurto, šaukšto balzaminio acto, pusę šaukštelio garstyčių, skiltelės česnako, 100 gramų salotų mišinio, sutarkuotos nedidelės morkos, smulkintų migdolo riešutų, šiek tiek džiovintų spanguolių ir tarkuoto parmezano sūrio.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustykite Briuselio kopūstus į 4 dalis, sumaišykite juos su trintu česnaku, šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Kepimo indą patepkite trupučiu aliejaus. Sudėkite paruoštus Briuselio kopūstus ir kepkite 20-25 minutes. Kol Briuselio kopūstai kepa, paruoškite padažą: sumaišykite graikišką jogurtą, balzaminį actą, šaukštą alyvuogių aliejaus, garstyčias, trintą česnaką, druską ir pipirus. Sumaišykite salotas, morkas, migdolus, džiovintas spanguoles ir keptus Briuselio kopūstus. Užpilkite paruoštu padažu ir patiekite vienas arba kaip garnyrą.

Šokoladinis pudingas su braškėmis

Reikės: 170 g tamsaus šokolado (geriausia daugiau nei 70 proc. kakavos), pusės stiklinės neriebaus pieno, šaukštelio vanilės ekstrakto, žiupsnelio druskos, 200 g graikiško jogurto, braškių sluoksniavimui ir papuošimui.
„Pakaitinkite pieną, tačiau jo neužvirkite. Karštu pienu užpilkite šokoladą, įpilkite vanilės ekstrakto bei įberkite druskos. Palikite masę 3 minutes tam, kad ji sutirštėtų. Viską išmaišykite ir leiskite atvėsti. Įdėkite jogurtą ir vėl išmaišykite. Į stiklinę ar kitą indą pilkite šokolado masę, dėkite supjaustytus braškių gabalėlius ir sluoksniuokite desertą, kol stiklinė bus pilna. Skanaus!", - priduria B. Baratinskaitė.

Apie prekybos tinklą „Maxima"

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima" stiprybės - mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT" yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos" parduotuvių, kuriose dirba daugiau nei 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
Daugiau

Dienos klausimas

Ar Jūsų artimoje aplinkoje pasiskiepijęs žmogus patyrė vakcinos šalutinių poveikių?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kuria vakcina rinktumėtės skiepytis?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi
(per 72 val.)

Daugiausiai komentuoti
(per 72 val.)
1. Vitas Tomkus: KRACHAS LIETUVAI!!! Su autoriaus trigrašiu. Plius įdomus video apie tai kas bus 2030m.
2. Ar Izraelyje 40 kartų daugiau žmonių mirė nuo vakcinos nei būtų mirę nuo ligos? „Respublika" skelbia „antivakserių“ ir „provakserių“ ringą!
3. Jolanta BLAŽYTĖ: STOP LIKE‘Ų TIRONIJAI. STOP SODOMAI IR GOMORAI. Su Vito TOMKAUS trigrašiu
4. Po „AstraZeneca“ vakcinos savaitėmis neatsigaunantys pedagogai: kodėl tą mėšlą leidžia būtent mums? VISAS TEKSTAS
5. Vitas Tomkus: O AŠ IR TOLIAU PALAIKYSIU RUSIJĄ, NORS VISI PASIUSKIT!
6. Lietuvos banko puota maro metu
7. Policiją V.Landsbergiui iškvietusiam kauniečiui gresia kalėjimas
8. Tautos parašus rinkęs R.Grinevičius: Valdantieji jau pralaimėjo (su Vito TOMKAUS trigrašiu)
9. LGBT propagandistai jau puola kunigus
10. Visuomenininkas Valdas VIŽINIS: Valstybė privatizuota. Laimė, jie dar nenusavino Tėvynės
11. Gintaras Furmanavičius: Į JO EKSCELENCIJOS SVEIKATĄ!
12. Karantino žala didesnė už naudą
13. Misija Seime - ginti idėją
14. Kompensacijos už vakcinas bus?
15. Nusikaltimas prieš Lietuvos žmones
16. Sugriuvęs gyvenimas Druskininkuose
17. Apklausos vaikams be tėvų žinios
18. DEVYNERI METAI NELAISVĖJE (Milijonieriaus Vito Tomkaus interviu su milijardieriumi Raimondu Baranausku)
19. Sorošo tinklas Lietuvoje: Ką rašė „Respublika" apie Džordžą Sorošą prieš 15 metų (Sorošo sąrašas su naujomis „elitinėmis" pavardėmis)
20. Vitas TOMKUS: NUO ATGIMIMO IKI IŠSIGIMIMO
21. Valdžios „durnumą“ apmokės mūsų vaikai
22. Šešėlinės Vyriausybės premjeras R.Karbauskis: Prakeiksmas valdančiuosius užgrius labai greitai
23. Taikos balandėliai nusipelnė premijų
24. Advokatas Jonas Ivoška: Mūsų Seimas renkamas neteisėta
25. V.Rakutis smerkiamas už istorinę tiesą
Šiandien Rytoj   Poryt

 

   

-2 -4 C

-5  -8 C

 

 -5 -6 C

-1 0 C

 0 +1 C

 

  +3  +4 C  

0-4 m/s

  0-2 m/s

 

0-3 m/s

       

Nuorodos