Kiekvienai šeimininkei norisi, kad jos patiekalai džiugintų skoniu, būtų patrauklūs akiai, o jiems gaminti neprireiktų daug laiko. Visa tai yra įmanoma žinant kai kurias mažas gudrybes. Pateikiame porciją patarimų, kurie bus naudingi keliant savo kulinarinį meistriškumą.
Tarkuotas sviestas sumuštiniams
Jeigu mėgstate sumuštinius su sviestu, pamėginkite pasitarkuoti šaldyto sviesto. Tada bus labai lengva juo aptepti duoną.
Tešla greičiau pakyla mikrobangų krosnelėje
Jei tešla nekyla taip greitai, kaip tikėjotės, vandens pilną matavimo indą įdėkite į krosnelę ir jį užvirinkite. Paskui įkiškite uždengtą tešlą (neišėmę karšto vandens) ir uždarykite dureles. Šiltas oras su garais tešlą iškildins greičiau.
Kiaušinis „pašot“ (virta kiaušinienė) puikiai gaunasi maišelyje
Nedidelį polietileno maišelį iš vidaus ištepkite sviestu ir įmuškite į jį kiaušinį. Maišelį suriškite kuo arčiau jo turinio - taip kiaušinis išlaikys formą - ir įleiskite į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite 3 minutes.
Paprasta gudrybė vynui paskaninti
Šis būdas pagerins bet kurio vyno skonį, ypač jauno. Tiesiog supilkite jį į trintuvą, įjunkite greičiausiu režimu ir paplakite 15-30 sek., o paskui leiskite putoms nuslūgti. Ir galima skanauti.
Kaip greitai nulupti virtą kiaušinį
Norint greitai nulupti virtą kiaušinį, jį reikia įleisti į stiklinę arba nedidelį stiklainį su šaltu vandeniu ir kelias sekundes smarkiai pakratyti. Viskas!
Vieno ingrediento ledai
Nulupkite porą bananų ir supjaustykite juos mažais gabaliukais. Sudėję į gilų dubenį įdėkite į šaldiklį ir palaikykite 1-2 valandas. Paskui nuodugniai išmaišykite ir... skanaus!
Žuvis neprilips prie grotelių, jei po ja padėsite citrinos
Žuvies gabalus uždėkite ant „pagalvės“ iš citrinos griežinėlių - rezultatas jus maloniai nustebins.
Lipniems ingredientams - purškiama nuo pridegimo apsauganti priemonė
Matuodami lipnius ingredientus kaip, tarkime, medus arba riešutų sviestas. Matavimo indus išpurkškite nekenksmingu purškalu, apsaugančiu nuo pridegimo.
Atsukti stiklainio dangtelį patogu su guminėmis pirštinėmis
Jei nepavyksta atsukti stiklainio dangtelio, pamėginkite tai padaryti mūvėdami gumines pirštines.
Greitas būdas supjaustyti žalumynus
Stambialapius žalumynus, tokius kaip bazilikai ir šalavijai, lengvai supjaustysite susukę juos į ritinėlį.
Kad tešla būtų vienodo storio
Norėdami įsitikinti, kad kepinio tešla yra vienodo storio, išlyginkite ją pasinaudodami tokiu orientyru kaip dvi iš abiejų šonų padėtos valgymo lazdelės.
Bulvių blynus galima kepti ir vaflinėje
Jeigu norite kuo mažiau kepti, jums tikriausiai patiks mintis pasigaminti bulvinių blynų vaflinėje. Beje, taip pavyks išsikepti ir omletą.
Grotelės mėsai iš folijos
Susukite folijos lapus ir keletą tokių ritinėlių įdėkite į kepimo formos dugną. Mėsa nepridegs ir tolygiau iškeps.
Natūralios sultys tiesiai iš mandarino
Jei užsimanėte šviežių sulčių, o sulčiaspaudės neturite, išmėginkite šį būdą. Nupjaukite plastiko butelio kaklelį su dangteliu, įpjaukite apelsino odelę, kad gautųsi kaklelio dydžio anga ir priklijuokite jį prie tos angos. Vaisių stipriai pamaigykite - ir galite pilti sultis į stiklinę.
Granato sėklas išimsite mediniu šaukštu
Perpjaukite granatą pusiau, per kiekvieną puselę pastuksenkite mediniu šaukštu ar mentele. Nereikės nė minutės, ir visi grūdeliai subyrės į jūsų dubenėlį.