Jei esate violetinės spalvos gerbėjai, galite kiaušinius dažyti raudoname vyne.
• Šis būdas labai paprastas ir nebrangus. Tereikia išsirinkti kuo tamsesnės spalvos vyną, pirkite pigiausią - juk jo negersite. Tuomet vyną užkaitinti puode ir jame virti kiaušinius. Pastarieji turėtų būti balti, ant rudų kiaušinių spalva nebus graži. Išvirtus kiaušinius palikite puode bent 10 valandų, kad spalva įsigertų.
• Mėlynų margučių mėgėjai kiaušinius margina mėlynuoju kopūstu. Kopūstas smulkiai supjaustomas, sudedamas į puodą ir ant mažos ugnies verdamas apie 15 min. Nuoviras perkošiamas per sietelį, bet neišpilamas. Tuomet į kopūstų masę, įpilame keletą šaukštų nuoviro, šaukštas acto ir išmaišoma. Imami kietai virti balti kiaušiniai ir standžiai apdėliojami kopūstais. Sutvirtinama plėvele ar tiesiog stipriai užrišami maišelyje ir paliekami parai šaldytuve.
• Kitas marginimo variantas labiau primena marginimą svogūnų lukštais. Nevirti balti kiaušiniai apdėliojami kopūstų lapais, stipriai sutvirtinami marle ir dedami virti į puodą vandens su šauktu acto. Į tą patį puodą įlašinus kelis lašus briliantinės žalumos, kiaušiniai nusimargins mėlyna-žalia spalva.