7 dienų grikių dieta padeda ne tik numesti kelis kilogramus, bet, svarbiausia, išvalyti organizmą nuo šlakų. Savaitę per puryčius, pietus ir vakarienę teks valgyti tik grikių košę. Galite nesijaudinti, ar organizmas gaus pakankamai baltymų, vitaminų, mikroelementų ir angliavandenių, nes grikių košėje jų yra pakankamai.
Vakare pasiruoškite "strategines" maisto atsargas kitai dienai: iš 1-1,5 stiklinės grikių ir 3-4 stiklinių vandens išsivirkite košę be druskos ir cukraus ir iškart padalykite į tris lygias dalis. Ryte, vos pramerkę akis, iškart išgerkite stiklinę karšto virinto vandens. Jis turi būti tokio karštumo, kad galėtumėte gurkšnoti nenusiplikydami gerklės. Po pusvalandžio paspusryčiaukite suvalgydami pirmąją košės porciją (pašildykite įleidę indą į puodą su verdančiu vandeniu). Jei labai norite, galite užgerti nesaldžia arbata, daržovių (bet ne bulvių) sultimis ar neriebiu kefyru. Analogiškai pasistiprinkite per pietus ir vakarienę. Per pertraukėles galite gerti virintą vandenį ar nesaldintą arbatą, bet ne daugiau kaip 2 l per parą.
Alkio jausmo žmogus nejaučia, nes grikiai - sotus maistas. Laikytis dietos nesunku, ir tai ypač svarbu žmonėms, kurie sunkiai pajėgia save riboti. Vėliau, jei nenorite atsiauginti numestų kilogramų, mažinkite racione saldaus ir sūraus maisto kiekį. Baigę laikytis dietos grikių košę valgykite per pusryčius, o "septynių dienų maratoną" galima kartoti po mėnesio. Maksimalus tokios dietos rezultatas - prarasti 7 kilogramai.
Parengta pagal dienraščio „Respublika“ priedą „Laisvalaikis“