Oksfordo universiteto medikai tvirtina, kad greitasis maistas kenkia ne tik skrandžiui ir širdžiai, bet neigiamai veikia ir smegenis.
Nors greitojo maisto neigiamą poveikį organizmui patvirtina daugybė atliktų tyrimų, eilės tokiose kavinėse netrumpėja. Priešingai, ekonominės krizės laikotarpiu žmonės kokybišką sveiką maistą iškeitė į pigesnį - greitąjį. Neseniai mokslininkai įrodė, kad mėsainiai ir bulvių traškučiai sukelia priklausomybę, panašią į narkotikų.
Kokios gali būti pasekmės? Papildomi kilogramai, didelis cholesterolio kiekis, infarktas, diabetas - seniai žinomos pasekmės. Tačiau Oksfordo medikai tvirtina, kad tuo bėdos nesibaigia.
Tyrimai su laboratorinėmis žiurkėmis parodė, kad gyvūnėliai, gavę riebalų, kuriuose verdami mėsainiai ir traškučiai, pasidarė ne tokie dėmesingi, ėmė prasčiau orientuotis, greitai pavargti, prastai dorotis su paprastomis užduotimis.
Mokslininkai tokį efektą pavadino "riebalų pagiriomis" ir paaiškino, kad žmonėms gresia darbinės (trumpalaikės) atminties silpnėjimas, koncentracijos netekimas ir sulėtėjęs mastymas. Mokslininkai tvirtina dar kartą įrodę, kaip maitinimas veikia elgseną ir protinius žmogaus gebėjimus.