respublika.lt

Prezidentūroje įteiktos Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos

(8)
Publikuota: 2023 vasario 14 13:23:00, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Rašytojas, buvęs "Respublikos" žurnalistas Rimvydas Stankevičius apdovanotas už klasikos geną šiuolaikinėje poezijoje. Stasio Žumbio nuotr.

Antradienį Prezidentūroje įteiktos Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos šešiems laureatams. Taip pat apdovanotas Nacionalinės Jono Basanavičiaus premijos laureatas, muziejininkas Jonas Vaiškūnas.

 

Rašytojas Kazys Saja premiją pelnė už „mamutų“ medžiojimą teatre ir prozoje.

Kino režisieriui Mantui Kvedaravičiui premija suteikta už bebaimę dokumentiką ir ryškų pėdsaką Lietuvos ir pasaulio kino padangėje.

Rašytojas Rimvydas Stankevičius apdovanotas už klasikos geną šiuolaikinėje poezijoje.

Operos solistui Edgarui Montvidui premija skirta už sėkmingą kūrybinę veiklą garsinant Lietuvos dainavimo mokyklą pasaulio scenose.

Kompozitorei Žibuoklei Martinaitytei-Rosaschi nacionalinė kultūros ir meno premija suteikta už šviesotamsos gelmę šiuolaikinėje muzikoje.

Kino režisierė Giedrė Žickytė apdovanota už veržlų ir įspūdingą kūrybinį šuolį.

Nacionalinės Jono Basanavičiaus premijos laureatu tapo muziejininkas Jonas Vaiškūnas.

Laureatai, atsiimdami premijas, dėkojo savo artimiesiems, šeimai, scenos ar kino aikštelės partneriams ir mokytojams. Prezidentūros svečius kiekvienas laureatas sveikino su artėjančia Lietuvos valstybės atkūrimo diena.

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija 2022 metais vertino 30-ies visuomenės pasiūlytų kandidatų veiklą kultūros ir meno srityje ir iš šio sąrašo iš pradžių atrinko dvylika pretendentų gauti premijas.

Kasmet skiriamos premijos yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžio.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
5
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (8)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar bijote klimato kaitos keliamų kataklizmų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip praleidžiate savo atostogas?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+12 +21 C

+18 +22 C

+13 +19 C

+23 +27 C

+13 +20 C

+16 +19 C

0-4 m/s

0-8 m/s

0-12 m/s