respublika.lt

Kaip rudenį profesionalus gėjus Seimą ir Tautą apkvailins

(0)
Publikuota: 2021 birželio 20 17:36:00, Vladas VAICEKAUSKAS
×
nuotr. 3 nuotr.
Alytaus rajono politikas Jonas Juravičius. Redakcijos archyvo nuotr.

Atvirai kalbamės su Jonu Juravičiumi, Alytaus rajono, Miroslavo miestelio gyventoju, politiku, dviejų kadencijų rajono tarybos nariu, vienu ryškiausių Žemdirbių Sąjūdžio kūrėju.

 

- Seniai matėmės, senokai politikavome. Ką dabar veiki užbaigęs pavasario darbus?

- Aną savaitę su dviem bičiuliais sūnaus bažnyčios šventorių ir aplinką išgražinome, tai vakare jaučiausi lyg šventą Komuniją priėmęs.

- Girdėjau „Didžiajame šeimos gynimo marše" dalyvavai?

- Su didžiausiu ūpu dalyvavome. Daugiatūkstantinė gerų automobilių kolona parodė, kad Vingio parke susirinko ne nabagėliai pasiklydėliai ar tamsuoliai, o stiprios, pasitikinčios viduriniosios kartos šeimynos.

- Kaip vertini prezidento sveikinimą?

- Mūsų rinktas prezidentas nuoširdžiai padėkojo šeimoms, kurių vaikai ir anūkai dirba Lietuvos valstybės gerovei.

- Papolitikuokime. Seimas pirmu mėginimu vienalyčių porų globos įstatymo nepalaimino.

- Palaimins rudenį.

- Manai, naujai parengtame įstatyme neliks daug ginčų kėlusių žodžių „šeima" ir „santuoka"?

- Neliks.

- Ar profesionalaus Seimo gėjaus, Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus ir jo komandos įstatymas nekalbės ir apie įsivaikinimo teisę?

- Įstatyme neliks nė menkiausios užuominos.

- Svarbiausias valdančiosios daugumos, socialdemokratų, Vyriausybės tikslas truks-plyš rudens sesijoje priimti Partnerystės įstatymą?

- Partnerystės įstatymą stengsis priimti bet kokia kaina - rudens sesijos dienotvarkėje įstatymas bus pažymėtas pirmu punktu.

- Manai, pagal oponentų pageidavimus nugludintą, naujai suredaguotą įstatymą pasirašys prezidentas?

- Lietuviškos mosties Partnerystės įstatymas kalbės tik apie vienalyčių partnerių ūkiškus reikalus, tarpusavio teisinius santykius ir kitus buitiškai nekaltus dalykėlius.

- Kas bus po to?

- Po to lietuvišką Partnerystės įstatymą perskaitys Briuselis. Įvyks tai, ko slapčia siekė profesionalus gėjus ir jo komanda. Rudens sesijoje priimtą lietuvišką partnerystės įstatymą Briuselis įsakytų suredaguoti pagal jo paties parengtą ir kitų ES valstybių priimtą šio įstatymo originalą.

- Apgauti opozicionieriai pareikalaus briuselinį įstatymą svarstyti referendume!

- Suputoję greit atsikvošės: dviejų dienų stojimo į ES referendume linksmai gerdami nemokamą alutį, pasibarstę galvas nemokamais skalbimo milteliais savarankiškai atsisakėme lito, savų bankų, savų telekomunikacijų, lengvai apsvaigę nuo alaus ir laimės pripažinome ES įstatymų viršenybę, sutikome gyventi ES priekabos sąlygomis. Tad apie kokį kitą referendumą dabar norime kalbėti?

- Apie referendumą turėjome galvoti Seimo pavasario sesijoje?

- Sugrąžintą įstatymą Seimas turės pataisyti taip, kaip lieps Briuselis, ir nedelsiant jį priimti. Rudes sesijoje profesionalus Seimo gėjus T.V.Raskevičius meistriškai atliks jam kažkieno pavestą misiją ir nusities kelią į ES aukštumas. Jis yra didis artistas-apsimetėlis.

- Vadinasi, rudens sesijoje Seimas pasiduos Tomo Vytauto Raskevičiaus, Viktorijos Čmilytės-Nielsen, valdančios Seimo daugumos ir socialdemokratų kerams?

- Apkvailinti žmonės dažniausiai pasiduoda.

- Ar tai reiškia, kad Lietuvos visuomenei norom nenorom teks pripažinti vienalyčių santuokinę šeimą, ją gerbti ir saugoti?

- Teks.

- Manai, kad visuomenė tam pribrendusi?

- Seniai, labai seniai pagoniškoji visuomenė buvo nepasiruošusi priimti kalavijuočių kardu primestą krikštą, bet pamažu per dvasines kančias ir netektis pasikrikštijo valdovai ir didžioji visuomenės dalis, su primesta krikščionybe jie turėjo susitaikyti, o susitaikę persižegnojo ir pabučiavo Kryžių.

- Teigi, kad Partnerystės įstatymui pernelyg sugaišta laiko, išeikvota jėgų ir lėšų?

- Kasmet nykstančios, susitraukiančios, antrą dešimtmetį neatsigaminančios Tautos akivaizdoje šitiek laiko, jėgų ir lėšų skirti 72 lyčių sapnui, narkotikų išlaisvinimui, alkoholio vartotojų amžiaus jauninimui, pardavimų ilginimui, gėjų paradų atvėrimui yra nepadoriai didelė šventvagystė.

- Manai, kad į pirmą vietą iškelti žydrųjų, narkotikų, alkoholio vartojimo reikalai valstybę ir Tautą atitraukia nuo kur kas svarbesnių darbų?

- Nuo stiprios nacionalinės valstybės ir Tautos atkūrimo darbų. Sėdėdami ES priekaboje, ES pakišomis Gerovės valstybės nesukursime. Stipri nacionalinė valstybė ir stipri gyvybinga Tauta pati užsidirba, pati save išlaiko ir dar stipresniems kaimynams padeda.

- Nejau Lietuvai nepalikta kito kelio, kaip pripažinti tai, kas nuo jos nepriklauso?

- Sveikas, ramus, krikščioniškas protas negali iš savo tarpo išmesti kitokio likimo žmogaus.

- Aukščiausiasis pasikvietė protingąjį rojaus žaltį ir paprašė sugundyti Ievą ir Adomą, kad nusiųstų juos Žemėn pasidauginti. Viskas, kas gyva Žemėje, jau dauginasi ir veisiasi.

- Kalbi apie senovę. Dabar, kompiuterių laikais, vaikeliai gimsta iš spermos banko kolbučių, moteris gyvena su dviem vyrais - sutuoktiniu ir biologiniu nepažįstamu, ir jaučiasi laiminga, vaikelius išnešioja ir pagimdo pakaitinės moterys, niekas vienalytėms santuokinėms šeimoms nedraudžia nuskristi, tarkime Pietų Afrikon, stora pinigine susitvarkyti įsivaikinimo popierius ir su spalvotais vaikučiais sugrįžti Europon ir Lietuvon. Moterys dešimtis sveikų, gražių naujagimių palieka gyvybės langeliuose, šimtai įsivaikintų Lietuvos vaikelių išnyksta užsieniuose - kaip jie gyvena, kokioj aplinkoj ir dvasioj auga, niekam rimtai nerūpi, pas mus dar neišnykę pamestų vaikų namai, tūkstančiai gyvena girtaujančiose, apsileidusiose šeimose, bet valstybės galva iš skausmo, kaip yra Izraelyje, neplyšta - našlaičių žydų vaikai auga šeimose, o ne specialiuose namuose!

- Esi tikintis žmogus?

- Mano prosenelis pranašavo, kad Juravičių giminės atšakoje turi gimti kunigas, tą patį kalbėjo mano tėvas ir žiūrėjo į mane, bet netikėtai kunigystės įžadus pasirinko vyriausias sūnus ir jo pasirinkimą priėmiau su džiaugsmu. Nesu fanatikas. Žinau, kad yra pradžia ir pabaiga, nei pradžios, nei pabaigos negali nusavinti. Esu „knygius", turėjau sukaupęs didelę retų knygų lentyną, dalį padovanojau, dalį, apiplėšę namus, pavogė, bet nepykau: vadinasi, kažkas perskaitys, gal pasipelnys. Tegu.

- Gražios birželio dienos stojo, Jonai?

- Tokių dienelių išsiilgo laukai, miškai, upės, ežerai ir aš. Atrodo, kad žvainų rytą be skafandro nuskrisiu į dausas, tik va, reikia palaistyti daržus...

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar A.Anušauskui atsisakius ministro kėdės reikėtų svarstyti L.Kasčiūno kandidatūrą?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar galvojate emigruoti iš Lietuvos?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-2 +2 C

-1 +4 C

-2 +4 C

+3 +8 C

+5 +10 C

+5 +9 C

0-3 m/s

0-3 m/s

0-5 m/s