respublika.lt

2025-aisiais Trakuose vyks pasaulio jaunių (U19) irklavimo čempionatas

(0)
Publikuota: 2022 rugsėjo 27 09:05:35, Lietuvos irklavimo federacija
×
nuotr. 1 nuotr.
2025-aisiais Trakuose vyks pasaulio jaunių (U19) irklavimo čempionatas. LIF nuotr.

„Tai yra mūsų darbo įvertinimas ir didelis pasitikėjimas iš tarptautinės irklavimo federacijos", - sakė Lietuvos irklavimo federacijos generalinis sekretorius Saulius Ritter, kuomet „World Rowing" Kongrese buvo pranešta, kad 2025-aisiais Trakuose bus organizuojamas pasaulio jaunių (U19) irklavimo čempionatas.

 

„Džiugu, kad galime susigrąžinti tarptautinius „World Rowing" renginius į Lietuvą, - šypsojosi S.Ritter. - Tikime, kad ši naujiena nudžiugins visą šalies irklavimo bendruomenę. Juk turėsime galimybę visam pasauliui parodyti save".

Paskutinį kartą pasaulio jaunių čempionatas Trakuose vyko 2017-aisiais. Su šia užduotimi Trakai puikiai susitvarkė ir 2013-aisiais, o 2012-aisiais čia vyko ir pasaulio jaunimo (U23) čempionatas.

„Pagrindiniai darbai, apie kuriuos galvojame jau dabar - techniniai reikalavimai, kuriuos turi atitikti mūsų bazės infrastruktūra. Tai darbai, kurie reikalauja laiko, juos reikia planuoti iš anksto. Negalime snausti ir privalėsime viską judinti jau dabar. Norėtųsi, kad Trakų irklavimo bazės kompleksas būtų visiškai renovuotas iki 2025-ųjų. Be abejo, galvojame ir apie vandenyje esančios infrastruktūros gerinimą".

Pasak S.Ritter, puikų renginio organizavimą lemia gera komanda. „Dabar turėjome paraiškos teikimo organizacinį komitetą, kuris rengė visą medžiagą konkursui, o dabar turėsime kurti didesnį komitetą, kuriame ir atsakomybių bei pareigų bus daugiau, - sakė LIF generalinis sekretorius. - Žinome, kad Lietuva jau yra suorganizavusi ne vienas aukščiausio lygio tarptautines varžybas. Todėl, tikiu, galėsime remtis geriausiomis patirtimis".

Mintys organizuoti Trakuose tarptautines varžybas, pasak S.Ritter, aplankė iškart po pernai metų lapkritį įvykusių LIF rinkimų, kuomet prezidentu buvo išrinktas Mindaugas Griškonis, o pats S.Ritter užėmė federacijos generalinio sekretoriaus pareigas.

„World Rowing" jau buvo paskelbusi, kad šiais metais vyks pirmenybių dalybos 2025-26-iesiems. Suvokėme, kad reikia įvertinti, ar tai būtų įmanoma. Viską gerai apsvarstę pradėjome rengti reikiamus dokumentus. O dabar jau žinome, ką turime nuveikti. Manau, bet kuriai valstybei būtų prestižas organizuoti tokį tarptautinį renginį", - sakė S.Ritter.

Konkurse dėl 2025-ųjų pasaulio jaunių čempionato Trakai nurungė Plovdivą (Bulgarija) ir Sarasotą (JAV).

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s