respublika.lt

Lolita Bytautaitė dirba dėl kelionių

(0)
Publikuota: 2012 birželio 10 11:30:22, Deimantė ZAILSKAITĖ, „Respublikos“ žurnalistė
×
nuotr. 2 nuotr.
Televizijos laidų vedėja ir prodiuserė Lolita Bytautaitė iš savo močiutės yra išmokusi gaminti gardžius žuvies kotletukus. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Televizijos laidų vedėja ir prodiuserė Lolita Bytautaitė prisipažįsta, kad dirba pirmiausiai dėl kelionių. Netgi susikūrė patikimų draugių, užsikrėtusių keliavimo virusu, būrelis. Tačiau nuvykusios į svečią šalį moterys, užuot tinginiavusios paplūdimyje, puoselėja gražią tradiciją - apsilanko tos šalies kulinarijos kursuose.

 

Lietuvos nacionalinėje televizijoje L.Bytautaitė dirba jau dvidešimt dvejus metus. „Aš jau tokia sena televizijos vilkė, - juokiasi. - Bet galiu pasakyti, kad per tuos intensyvaus darbo metus nebuvo taip, kad nesidžiaugčiau eidama į darbą. Vis dar noriu eiti į darbą, įsivaizduojate? Visada sakau, kad televizijoje nuostabi atmosfera, ten yra puikių, labai įdomių žmonių, aišku, būta visko - ir ašarų, kaip ir realiame gyvenime, čia nieko nepaslėpsi. Bet televizijoje labai smagu dirbti. Dirbu ne tik administracijoje, jau penktąjį sezoną kuriu ir vedu kultūros laidą „Durys atsidaro“ - man tai nepaprastai malonus užsiėmimas. Patinka dirbti su jaunais žmonėmis, kurie, kaip aš sakau, neleidžia pasenti. Man įdomu yra kultūra. Man įdomus yra kinas - viskas įdomu. Manau, kad žmogus sensta tada, kai jis niekuo nebesidomi“.

Lolitai norisi, kad į televiziją ateitų daugiau jaunų žmonių. „Baisiausia, kai jaunimas, tik pradėjęs dirbti, iš karto nori uždirbti milijonus. Aišku, ne visi, bet dauguma. Kai atėjau į televiziją, man niekas nemokėjo milijonų, džiaugiausi, kad apskritai gaunu darbo. Juk atėjęs pirma turi ką nors padaryti, kad nusipelnytum gero atlygio, turi įrodyti, ką sugebi“.

Pasibaigus televizijos sezonui, šią vasarą moteris turės ką veikti. Pirmiausiai laukia vienturčio sūnaus Jokūbo, šiemet baigusio vidurinę mokyklą, išleistuvių. Paskui prasidės nauji televizijos projektai. „Kadangi šiemet yra Maironio metai, mes su kūrybine grupe laimėjome konkursą ir kitam sezonui rengsime labai įdomų projektą - Maironio ketureilius skaitys nuo paprasto žmogaus iki, sakykime, prezidentės. Tai naujame sezone bus kaip skirtukai tarp laidų“, - intriguoja L.Bytautaitė.

Paklausta apie hobį, Lolita nė nedvejodama atsako, kad įdomiausia jai yra keliauti. „Iš tikrųjų dirbu dėl kelionių. Nemanau, kad reikėtų statytis didelius namus, investuoti į juos visas savo lėšas - aš nematau prasmės. Man įdomu yra kelionės. Kiek finansai leidžia, visąlaik keliauju du kartus per metus. Pirmoji kelionė būna su draugėmis. Visus metus planuojame kelionę, tada metame darbus ir keliaujame. O kai baigiasi kelionė, jau lėktuve svajojame, kur kitur keliausime. Kita kelionė paprastai būna į kokį nors kino festivalį, nes gulėti paplūdimyje nemėgstu, man reikia vyksmo“, - sako Lolita. Vasario mėnesį moteris su draugėmis aplankė Vietnamą, kur labai smagiai pailsėjo. Beje, kaskart lėktuvui nusileidus Lietuvoje Lolitai norisi išbučiuoti gimtąją žemę, kur jai yra labai gera. „Kartą į Lietuvą atvažiavusius japonus draugai vežė į Nidą, - pasakoja keliautoja. - Šie paprašė sustoti. Lietuviai nusistebėjo, kad čia nieko nėra. O japonai negalėjo atsigrožėti, kokie laukai, kokios lygumos, nėra žmonių, žalia. Mūsų akys pripratusios prie tokio kraštovaizdžio, todėl mes paprasčiausiai to neįvertiname. Ko mums trūksta? Vienintelio - šilumos“.

Be tradicinės lietuviškos, Lolitai patinka prancūziška virtuvė - ji yra didelė Prancūzijos gerbėja. „Kadangi moku prancūzų kalbą ir dažnai važinėju į Prancūziją, jaučiu sentimentų šiai šaliai. Tikriausiai ir savo vaiką užkrėčiau meile Prancūzijai. Baigęs vidurinę mokyklą, jis norėtų išvažiuoti ten studijuoti. Aš nesijaudinu. Jis yra patriotas, tikrai sugrįš. Beje, ir mano draugas, su kuriuo dabar gyvenu, septynerius metus gyveno Prancūzijoje, todėl labai gerai moka prancūzų kalbą. Pas mus prancūzų kalbos nėra daug mokančiųjų. Šiemet prancūzų kalbos egzaminą laikė 70 žmonių per visą Lietuvą“.

Lolitos žuvies kotletukai

3 porcijoms reikės:


dviejų tilapijų arba menkių filė
(beje, vietoj žuvies galima rinktis
vištų krūtinėles),
vieno kaimiško kiaušinio,
šaukšto su kaupu krakmolo,
šaukšto majonezo,
dviejų česnako skiltelių,
krapų bei kitokių žalumynų,
svogūnų
laiškų, petražolių ir pan.,
druskos arba aštrių žuvies
prieskonių.

Pasirinktą žuvies filė supjaustykite smulkiais gabaliukais ir suberkite į indą, įmuškite kiaušinį, dėkite krakmolą, majonezą.

Tada įspauskite česnako, suberkite smulkintus krapus (ar kitus žalumynus) ir viską gerai išmaišykite.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Suformuotus žuvies kotletukus kepkite ant nedidelės ugnies, kol gražiai įrus.

Salotoms reikės:


šviežių kopūstų, agurkų, krapų,
padažo iš aliejaus, obuolių acto,
cukraus ir druskos.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F

Sekite mus „Google“ naujienose.

Esame Facebook: būk su mumis Facebook

Esame Youtube: būk su mumis Youtube

Esame Telegram: būk su mumis Telegram

Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar lankotės bažnyčioje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar esate pasirengę pripažinti Palestiną kaip suverenią valstybę?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+14 +18 C

+17 +20 C

+14 +18 C

+19 +25 C

+17 +21 C

+16 +21 C

0-6 m/s

0-10 m/s

0-7 m/s