Televizijos laidų vedėja, projektų dalyvė, kalanetikos trenerė Jolanta Leonavičiūtė (33) visuomet pasisako už sveiką gyvenimo būdą. Tad pusryčiai, žinoma, yra būtini gerai dienos pradžiai.
"Pusryčiai yra neabejotinai svarbiausias dienos maistas. Tinkamai parinkti, jie gerina virškinimą, padeda deginti kalorijas, suteikia energijos, gerina savijautą, aprūpina organizmą reikalingomis maisto medžiagomis, todėl nuo pat ryto tampa lengviau susikaupti, mąstyti. Ir, kas be ko, mažina nutukimo riziką. Mat praleidus pusryčius padidėja rizika persivalgyti per pietus, vakarienę. O tai tik papildomi kalorijų kiekiai, kurie atsilieps neigiamai bandant mesti svorį. Apskritai maitintis reikia reguliariai, kas porą valandų ko nors užkąsti, kad organizmas visada turėtų reikiamą kiekį maistinių medžiagų ir jaustumėmės žvalūs bei energingi", - tinkamus mitybos įpročius vardijo Jolanta.
Dėl intensyvaus darbų grafiko visuomet tuo pat metu pusryčiauti Jolanta nespėja, tačiau pirmojo dienos valgymo neatsisako. Pasak jos, svarbiausia, kad maistas rytais neturėtų būti riebus, nereikėtų persistengti gardinant druska, saldus maistas taip pat nėra labai gerai. Moteris rytais dažniausiai renkasi košes: "Be galo pamėgau balandų košę. Bolivinės balandos dar vadinamos inkų auksu. Jų maistinė vertė yra didžiulė. Pagal baltymų ir nepakeičiamų aminorūgščių kiekį šis augalas neturi sau lygių. Balandos turtingos riebalų ir ląstelienos, magnio ir geležies, kalio, kalcio ir cinko, taip pat vitaminų В ir Е. Jas galima gaminti ir su daržovėmis, ir su vaisiais. Aš dažniausiai jas galimu įmesdama saują razinų ar kitų džiovintų vaisių, šviežių uogų, pjaustytą pusę banano. Pagardinti dar galima šaukšteliu sviesto, druska", - sakė J.Leonavičiūtė.
Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“