respublika.lt

Dviguba D.Praspaliausko sėkmė

(0)
Publikuota: 2015 balandžio 15 10:47:19, Eimantė JURŠĖNAITĖ
×
nuotr. 2 nuotr.
Deivydas Praspaliauskas įsitikinęs, jog ir virėjams netrūksta sportinio azarto. Redakcijos archyvo nuotr.

Iš Akmenės rajono kilęs žinomas virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas (26) ir toliau nesiliauja stebinti. Danijoje karjerą pradėjęs kaip indų plovėjas, jis jau ne kartą pripažintas geriausiu šalies virėju, o neseniai savo kolekciją papildė dar vienu tarptautiniu virėjų čempionato prizu. Tačiau tai ne vienintelė džiugi Deivydo naujiena - jis kviečia į visai neseniai atidarytą antrąjį savo restoraną.

 

Iš tarptautinio konkurso „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“ Lietuvos virėjų komanda parsivežė aukso medalius. Nugalėtojų komandos kapitonas Deivydas sakė, jog visuomet į konkursus vyksta tikėdamasis pergalės. „ Kai man pasiūlė tapti kapitonu, vienas iš norų buvo pačiam surinkti 4 virėjų komandą, ją padėjau paruošti konkursui. Mūsų planas buvo nugalėti, tad labai džiaugiamės jį įgyvendinę. Juk sportinio azarto netrūksta ir virėjams, todėl norisi dalyvauti panašiuose čempionatuose“, - pasakojo žinomas virtuvės šefas.

Deivydas džiaugiasi ir laimėjimais versle. 2013 metų lapkričio pabaigoje duris atvėrusiame bistro „1 Dublis“ visuomet daugybė lankytojų. „Nerezervavę staliuko čia laisvų vietų nerasite. Pabudus ryte labai malonu žinoti, kad restorane visos vietos rezervuotos ir šiandien, ir rytoj, ir kitą savaitę. Dažnai sulaukus skambučio, kad svečias nori rezervuoti staliuką, tenka atsiprašyti ir pranešti, jog staliukai šeštadienio vakarais rezervuoti visam mėnesiui. Baugina mintis, kad tai gali atbaidyti skambinančiuosius ir jie daugiau nerinks „1 Dublio“ telefono numerio, tikėdami, kad čia neįmanoma gauti staliuko“, - svarstė Deivydas, visai neseniai atidaręs ir dar vieną restoraną. „Prieš porą mėnesių pačioje sostinės širdyje duris atvėrė „Pilies kepykla“. Tikiuosi, kad ateityje ji taps „2 Dubliu“. Ši vieta nuo „1 Dublio“ kiek skiriasi: tai šeimos vieta, kurioje daug desertų, sriubų, salotų, atvirų sumuštinių ir veikia ji 7 dienas per savaitę. Šioje virtuvėje darbuojasi žmonės, su kuriais jau teko dirbti, tad jais labai pasitikiu. Nors daugiausia dėmesio skiriu „1 Dubliui“, kiek galiu, prisidedu prie „Pilies kepyklos“ meniu, kylančių klausimų sprendimo ir panašiai. Dabar šis restoranas žengia pirmuosius žingsnius, ateitis parodys, ar ši vieta bus populiari. Tačiau jei bus lankytojų, niekur iš Pilies gatvės nesitrauksime“, -  sakė naujo restorano rūpesčiais gyvenantis Deivydas.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F

Sekite mus „Google“ naujienose.

Esame Facebook: būk su mumis Facebook

Esame Youtube: būk su mumis Youtube

Esame Telegram: būk su mumis Telegram

Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar, jūsų nuomone, Lietuvos šaulių sąjunga atlieka svarbų vaidmenį stiprinant šalies saugumą?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar Donaldas Trumpas padarys Ameriką vėl didžią?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +16 C

+8 +16 C

+10 +16 C

+18 +21 C

+19 +24 C

+18 +22 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-3 m/s