respublika.lt

Savaitgalio pietums: Kiaulienos išpjova imbiero ir medaus padaže bei karamelės pyragaičiainuotraukos (1)

2020 kovo mėn. 07 d. 10:32:36
Asta Brazaitienė

Šmaikštieji virtuvės virtuozai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas vėl kviečia pasisemti skanių idėjų. O kas gali būti geriau, nei greitai pagaminamas skanus maistas. Šį kartą Gian Luca leis patinginiauti ir parodys ne daugiau pusvalandžio reikalaujantį patiekalą su egzotišku prieskoniu.

×
nuotr. 3 nuotr.
Kiaulienos išpjova imbiero ir medaus padaže

 

O desertui – klasikiniai skoniai. Ali pasiūlys nuostabų pyragaičių receptą. Jį tikrai verta išsisaugoti, kadangi dominuos vieni mėgstamiausių skonių – tai karamelė ir šokoladas.

Nauji receptai ir patarimai tiesiai iš profesionalų lūpų – televizijos laidoje „Gardu Gardu šį šeštadienį per TV3 televiziją.

Kiaulienos išpjova imbiero ir medaus padaže

Jums reikės:
•    400  g kiaulienos išpjovos
•    1 gūželės romaninių salotų
•    Šakelės vyšninių pomidoriukų
•    Imbiero (apie 1 cm kubelio)
•    1 čili pipiro
•    Balzaminio acto
•    Alyvuogių aliejaus
•    Druskos
•    Pipirų
•    Prieskonių kiaulienai   

Romanines salotas susmulkinti. Patariama jas ne pjaustyti, o laužyti. Vyšninius pomidoriukus perpjauti pusiau. Viską sudėti į indą, užpilti alyvuogių aliejumi, balzamiko actu ir permaišyti. Druska gardinti tik prieš valgant, kad salotos išliktų traškios.

Kiaulienos išpjovą supjaustyti 1 cm storio medalionais. Imbierą sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti. Iš čili pipiro išimti sėklytes ir supjaustyti griežinėliais. Imbierą su čili apkepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Įdėti šaukštą natūralaus medaus ir kai jis išsilydys, sudėti kiaulienos medalionus. Juos apskrudinti iš abiejų pusių ir supilti sojos bei Volčesterio padažus, pagardinti kiaulienos prieskoniais. Palikti kelioms minutėms pasitroškinti, kad mėsa pilnai iškeptų ir įsigertų padažo.

Karamelinis sluoksniuotas pyragaitis

Biskvitui reikės:
•    100 g kambario temperatūros sviesto
•    50 g cukraus
•    125 g miltų

Karamelei reikės:
•    80 g cukraus
•    1 indelio saldinto kondenuoto pieno
•    70 g sviesto
•    Šlakelio vanilės ekstrakto su sėklytėmis

Šokoladiniam užpilui reikės:
•    50 g grietinėlės, 36%
•    200 g juodo šokolado
   
Biskvitui skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki vientisos masės. Tešlą lygiai paskleisti kepimo formoje. Storis turėtų būti apie 1 cm. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Į prikaistuvį supilti cukrų ir kaitinti, kol išsilydys. Cukraus nemaišyti. Jam ištirpus po truputį supilti saldintą kondensuotą pieną pastoviai maišant šluotele. Tuomet toliau maišant po truputį sudėti sviestą ir įpilti šlakelį vanilės ekstrakto.

Ant atvėsusio biskvito toje pačioje formoje supilti karamelę, išlyginti paviršių ir palikti šaldytuve, kad atvėstų ir karamelė sustingtų.

Šokoladiniam glajui prikaistuvyje užvirinti grietinėlę, nukelti nuo kaitros ir supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai išsilydys ir masė taps vientisa bei blizgi. Ją užpilti ant karamelės sluoksnio ir lygiai paskirstyti. Dar palaikyti šaldytuve, kol pilnai sustings. Išimti iš formos ir supjaustyti norimo dydžio pyragaičiais.

Skanaus!

Parašykite savo komentarą:
  Skaityti komentarus (1)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
  • GAISRAS: Telšių rajone, Viešvėnų seniūnijos, Vembūtų kaime, kilo gaisras grūdų sandėlyje.
  • NETEKTIS: Romoje mirė vienas geriausiai žinomų ir produktyviausių pasaulio kompozitorių Ennio Morricone.
Daugiau

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi
(per 72 val.)

Daugiausiai komentuoti
(per 72 val.)

Dienos klausimas

Ar gerai, kad LRT vadovybės nariai uždirba daugiau nei prezidentas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar vis dar mintyse eurus verčiate į litus?

balsuoti rezultatai
Šiandien Rytoj   Poryt

 

   

+17 +19 C

+13 +14 C

 

+11 +12 C

 +18 +21 C

+17 +19 C

 

+16 +18 C

0-4 m/s

0-4 m/s

 

0-4 m/s

Nuorodos