respublika.lt

Patiekalai Velykų staluinuotraukos (0)

2020 balandžio mėn. 03 d. 10:49:16
TV3 inf.

Artėja spalvingiausios metų šventės – Šv. Velykos, taigi TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Ieva Pikžirnytė ne tik gamins įvairiausius patiekalus šventiniam stalui, bet ir pademonstruos, kaip marginti kiaušinius natūraliais dažais.

×
nuotr. 4 nuotr.
Lengvai paruošiamas pieno kremas su šaltyje džiovintomis uogomis.

 

Laidos viešnia gastro gidė, kavos ir maisto ekspertė Ieva gamins geltoną kaip saulė varškės keksą su aguonomis ir avietėmis. Saulės geltonumą keksui suteiks ciberžolė. Apie maistą ir prieskonius Ieva žino tikrai labai daug.

„Ciberžolę sumaišius su juodaisiais pipirais jos apsisavinimas žymiai pagerėja. Tokiu mišiniu galima gardinti ir saldžiuosius patiekalus“, – patarė laidos viešnia. Ji taip pat pademonstruos, kaip nudažyti kiaušinius su ciberžole.

Nuolatinis laidos šefas, grilio virtuozas Vylius Blauzdavičius Velykų stalui siūlo pasigaminti  patiekalą, primenantį netikrą zuikį – jautienos faršą sluoksniuos su slyvomis ir apvilks kiaulienos šoninės marškinėliais.

Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės ekspertas – Tomas Rimydis švenčių stalui pasiūlys lengvesnį patiekalą – gamins lašišą su smidrais. Tomas laidos žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip atskirti skaniąją smidro dali nuo kietosios. „Smidrų kotelių irgi nereikia išmesti, iš jų galima virti sultinį, sudžiovinus puikų pagardą pasidaryt. Viską galima panaudot“, – sako šefas.

Desertui šefas pasiūlys lengvai paruošiamą pieno kremą su šaltyje džiovintomis uogomis. Siūlome ir Jums pasigaminti!

Reikės:

300 g pieno

100 g cukraus (arba pagal skonį)

50 g šaltyje džiovintų uogų

3 želatinos lapelių

šiek tiek vanilės

Gaminimas:

Želatinos lapeliai išbrinkinami šaltame vandenyje.

Pienas maišant užkaitinamas kartu su cukrumi (neužverdama).

Nuimama nuo kaitros, dedama vanilė, dedami brinkinti želatinos lapeliai ir viskas išmaišoma.

Paruoštas kremas išpilstomas į nedidelius indelius ir dedamas į šaldytuvą 30 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų (bet tik labai lengvai, sustingti neturi).

Tiekiant ant viršaus užberiama šaltyje džiovintų uogų.

Nauja rubrika – „La Maistas #ISNAMU“

„La Maistas“ žiūrovų laukia netikėtumas – laidoje atsiranda nauja rubrika #ISNAMU, kurioje laidos šefai iš savo namų virtuvių demonstruos, kaip pasigaminti skanius, nesudėtingus patiekalus iš to, ką turite savo šaldytuvuose ir spintelėse.

Šį kartą Tomas Rimydis iš savo virtuvės demonstruos, kaip išsikepti grikių pyragą su ubuoliais, o Vylius Blauzdavičius pasiūlys pasigaminti sočią vakarienę – Suomišką bulvių ir sūrio apkepą.

Skanaus!

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

Parašykite savo komentarą:
 
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
Daugiau

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi
(per 72 val.)

Daugiausiai komentuoti
(per 72 val.)

Dienos klausimas

Kaip karantino metu rūpinatės kalėdinėmis dovanomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate sostinės Kalėdinę eglutę?

balsuoti rezultatai
Šiandien Rytoj   Poryt

 

   

 -3 -5 C

0 -2 C

 

+2 +3 C

  0  -1 C

+2 +3 C

 

 +5 +7 C

0-5 m/s

2-7 m/s

 

2-7 m/s

       

Nuorodos