respublika.lt

Klasikiniai eklerai su plikytu vaniliniu kremu

(0)
Publikuota: 2019 kovo 19 08:13:11, „Gardu gardu“ inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Klasikiniai eklerai su plikytu vaniliniu kremu. „Gardu gardu“ nuotr.

Konditeris Ali Gadžijevas šį kartą siūlo pagaminti prancūziškos kilmės desertą - eklerus. Klasikinius plikytos tešlos pyragaičius jis siūlo įdaryti plikytu vaniliniu kremu. Kantrybės prireiks, tačiau skonis - puikus!

 

Eklerams reikės:

* 100 ml pieno;

* 100 ml vandens;

* 20 g cukraus;

* 90 g sviesto;

* 120 g miltų;

* 3 kiaušinių;

* druskos.

Kremui reikės:

* 250 ml pieno,

* 30 g sviesto,

* 40 g cukraus,

* 20 g kukurūzų krakmolo,

* druskos,

* 3 kiaušinių trynių,

* 0,5 vanilės ankšties.

Į prikaistuvį supilti pieną, vandenį, įdėti sviestą ir suberti cukrų bei žiupsnelį druskos. Įjungti kaitrą, maišyti bei kaitinti, iki sviestas ištirps ir viskas užvirs. Tada nukelti nuo kaitros ir po truputį suberti miltus bei nuolat maišyti, kol masė sušoks į gumulą. Prikaistuvį vėl pastatyti ant kaitros ir nuolat maišyti, kol išgaruos drėgmė ir liks vientisa blizgi masė. Gautą tešlą įdėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius, nuolat maišyti iki vientisos, tamprios ir blizgios masės. Tada sudėti ją į konditerinį maišelį su 12 mm žvaigždutės formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti eklerus - maždaug 10 cm ilgio juosteles. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių su kaitinimo iš apačios režimu.

Iškepusius eklerus atvėsinti ir padaryti jų apatinės dalies galuose po skylutę.

Prikaistuvyje užvirti pieną.

Dubenyje sumaišyti birius produktus: cukrų, kukurūzų krakmolą ir žiupsnelį druskos. Sudėti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tada įdėti vanilės ankšties sėklytes ir vėl gerai išmaišyti. Į gautą masę po truputį supilti užvirusį pieną ir nuolat maišyti šluotele. Gautą masę perdėti atgal į prikaistuvį ir kaitinti ant silpnos kaitros bei nuolat maišyti, kol išeis blizgi kreminė masė. Kai pradės garuoti, nukelti nuo kaitros ir perdėti į vėsų indą. Įdėti sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir pripildyti juo eklerus iš abiejų pusių pro skylutes.

Prieš patiekiant leisti 10 minučių pastovėti.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar reikia drausti rūkyti, garinti ir tam tikrose atvirose erdvėse?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur atostogavote šią vasarą?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+2 +8 C

+1 +9 C

+3 +9 C

+9 +14 C

+7 +13 C

+11 +12 C

0-3 m/s

0-3 m/s

0-3 m/s