Konditeris Ali Gadžijevas šį kartą siūlo pagaminti prancūziškos kilmės desertą - eklerus. Klasikinius plikytos tešlos pyragaičius jis siūlo įdaryti plikytu vaniliniu kremu. Kantrybės prireiks, tačiau skonis - puikus!
Eklerams reikės:
* 100 ml pieno;
* 100 ml vandens;
* 20 g cukraus;
* 90 g sviesto;
* 120 g miltų;
* 3 kiaušinių;
* druskos.
Kremui reikės:
* 250 ml pieno,
* 30 g sviesto,
* 40 g cukraus,
* 20 g kukurūzų krakmolo,
* druskos,
* 3 kiaušinių trynių,
* 0,5 vanilės ankšties.
Į prikaistuvį supilti pieną, vandenį, įdėti sviestą ir suberti cukrų bei žiupsnelį druskos. Įjungti kaitrą, maišyti bei kaitinti, iki sviestas ištirps ir viskas užvirs. Tada nukelti nuo kaitros ir po truputį suberti miltus bei nuolat maišyti, kol masė sušoks į gumulą. Prikaistuvį vėl pastatyti ant kaitros ir nuolat maišyti, kol išgaruos drėgmė ir liks vientisa blizgi masė. Gautą tešlą įdėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius, nuolat maišyti iki vientisos, tamprios ir blizgios masės. Tada sudėti ją į konditerinį maišelį su 12 mm žvaigždutės formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti eklerus - maždaug 10 cm ilgio juosteles. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių su kaitinimo iš apačios režimu.
Iškepusius eklerus atvėsinti ir padaryti jų apatinės dalies galuose po skylutę.
Prikaistuvyje užvirti pieną.
Dubenyje sumaišyti birius produktus: cukrų, kukurūzų krakmolą ir žiupsnelį druskos. Sudėti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tada įdėti vanilės ankšties sėklytes ir vėl gerai išmaišyti. Į gautą masę po truputį supilti užvirusį pieną ir nuolat maišyti šluotele. Gautą masę perdėti atgal į prikaistuvį ir kaitinti ant silpnos kaitros bei nuolat maišyti, kol išeis blizgi kreminė masė. Kai pradės garuoti, nukelti nuo kaitros ir perdėti į vėsų indą. Įdėti sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir pripildyti juo eklerus iš abiejų pusių pro skylutes.
Prieš patiekiant leisti 10 minučių pastovėti.