Nors šv. Kalėdos - šeimos šventė, specialistai ragina šiemet su artimaisiais šilčiausiais linkėjimais pasidalinti virtualiai. Šia proga lietuviško prekybos tinklo „Maxima" atstovai dalijasi patarimais, ką daryti, jei šventinį stalą pirmą kartą teks dengti savarankiškai.
„Maximos" Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė teigia, kad planuojant šventinį stalą, pirmiausia reikėtų sudaryti meniu.
„Kūčių vakarienei ruošiami patiekalai dažniausiai būna su žuvimi, daržovėmis, grybais, bulvėmis ir miltine tešla, tačiau skirtingas jų patiekimas gali padėti įnešti įvairovės, ypač, jei patiekalus tenka gaminti pirmą kartą", - aiškina B.Baratinskaitė.
Reikėtų pasirūpinti, jog šv. Kalėdų išvakarėse ant stalo šeimos nariai rastų kalėdaičių, aguonų pieno, kisieliaus ir kūčiukų. Tai yra ne tik maistas, bet ir tradiciniai valgiai, kuriems priskiriama net ir atitinkama simbolika. Pavyzdžiui, kalėdaitis - simbolinė duonelė, o kūčiukai ir aguonų pienas yra tapatinami su sugrįžtančios saulės ir meilės simboliu bei simbolizuoja duoklę protėvių vėlėms.
Kadangi šiais metais lietuviai prie stalo sės mažesnėmis žmonių grupėmis, „Maximos" atstovė pataria nepamiršti ir vieno kąsnio krepšelių bei šaukštelių.