respublika.lt

Naujas kulinarinis projektas

(0)
Publikuota: 2019 birželio 12 14:07:58, „TV publikos“ inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Roberto Daskevičiaus nuotr.

Populiaru tapo rinktis vietiniuose ūkiuose užaugintą produkciją. Vis daugiau ūkininkų krautuvėlių įsikuria didžiuosiuose miestuose, populiarėja turgūs. O kuo gyvena patys ūkininkai? Kaip atsirinkti geros kokybės, natūralų produktą? Ką iš jų pasigaminti? Tai naujame TV3 kulinariniame projekte „Ūkio šefas“ pasakoja barbekiu meistras Vylius Blauzdavičius.

 

V.Blauzdavičius savo kelią pradėjo nuo kelionių po pasaulį, filmuojant sporto varžybas, dirbant su vaizdo medžiaga, tačiau nuo seno turėjo hobį: gaminti maistą gamtoje. Grįžęs į Lietuvą, vyras hobį pavertė darbu.

„Svarbiausia, kad tuo, kuo užsiimi, patiktų pačiam. Tada ateis ir projektai, ir naujos utopinės idėjos, kurios, žiūriu, pradeda pildytis. Viena jų - senas noras dirbti su Lietuvos ūkininkais ir, štai, startavo mano kūdikis - „Ūkio šefas“, - pasakoja laidos vedėjas.

„Daug metų dirbau su vaizdo medžiaga, todėl žinau, kaip viską perteikti patraukliai, estetiškai ir svarbiausia skaniai, todėl prieš metus išpildžiau vieną iš savo svajonių - turėti TV laidą. Tai buvo laida „Šefai vikingai“, kurioje susisiejo meilė gamtai ir kokybiškas maistas, keptas ant ugnies su kompanija šalia, tai ir yra tikrasis barbekiu, o šiandien pristatau naują kulinarinį projektą.“

Sukūręs greitai išpopuliarėjusią laidą praeitą vasarą, vardinius prieskonius, išgarsinęs maisto tinklaraščius, atidaręs mėsos parduotuvę, V.Blauzdavičius nežada sustoti.

Sukūręs šimtus paprastai paruošiamų, tačiau negirdėtų, receptų, spėjusių nugulti ant lietuvių stalo, vikingas kartu su partneriais pristatė naują projektą, kuris nukelia į tolimiausiuose Lietuvos kampeliuose įsikūrusius ūkius, kuriuose su meile gimsta tai, ką vadiname kokybe, natūralumu ir sveiku maistu.

„Mano pasižadėjimas 2019 metams - daugiau dėmesio skirti mažai matomai Lietuvos pusei - ūkininkams. Besikeičiant maisto vartojimo tendencijoms, tiek garsiausi šalies restoranai, tiek patys lietuviai vis dažniau atsižvelgia į vietinę produkciją, sezoniškumą bei natūralumą. Tačiau valgydami patiekalus, lankydamiesi turguose ir ieškodami kokybės, pamirštam, iš kur visa tai atkeliauja. Todėl sunkus ūkininkų darbas, jų kasdienybė, produktų auginimas čia, Lietuvoje, bei patiekalai, ruošti ant laužo iš jų užaugintų produktų, - bus pristatyti naujoje laidoje. Ūkininkų darbo subtilybės ir kasdienybė, dar daugiau receptų gamtoje ant laužo ir gero maisto užtaisas nepaliks abejingų. Juk barbekiu - tai tradicija, vienijanti gamtą, kokybę, laužą ir pašnekesius prie jo“, - apie barbekiu tradicijų vertę pasakoja laidos vedėjas.

„Tikiu, kad šiandieninis ūkininkas, auginantis sveiką produktą, yra modernus, šiuolaikiškas, turi didelį žinių bagažą bei kompetencijas, kurias ir sieksime atskleisti. Tai bus smagus bei patrauklus projektas, kuriame kalbėsime ne tik apie ūkiuose užaugintus produktus, bet ir tuose ūkiuose gaminsime patiekalus“, - projekto formatą atskleidžia V.Blauzdavičius.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F

Sekite mus „Google“ naujienose.

Esame Facebook: būk su mumis Facebook

Esame Youtube: būk su mumis Youtube

Esame Telegram: būk su mumis Telegram

Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar 1,8 mlrd. Rūdninkų karinio miestelio kaina jums atrodo adekvati?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar Donaldas Trumpas padarys Ameriką vėl didžią?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +18 C

+11 +20 C

+15 +23 C

+19 +24 C

+22 +29 C

+17 +30 C

0-6 m/s

0-4 m/s

0-7 m/s