Kiaušinio baltymas yra naudingas kovojant su hipertonija, nustatė kinų mokslininkai, kurių mokslinis darbas buvo pristatytas Amerikos chemikų draugijos (American Chemical Society) konferencijoje. "Laboratorijoje gavome įrodymų, kad kiaušinio baltymo sudėtinė dalis, ypatingas peptidas, statybinė medžiaga, mažina kraujospūdį beveik taip pat kaip nedidelės vaisto nuo aukšto spaudimo kaptoprilio dozės", - pranešime cituojami pagrindinio tyrimo autoriaus dr. Žipengo Ju (Zhipeng Yu) žodžiai.
Mokslininkai tyrė, kaip peptidas, kurio pavadinimas yra RVPSL, veikia laboratorines peles. Jis buvo įkaitintas iki 200 laipsnių pagal Farenheitą (93 laipsniai pagal Celsijų), o tai yra šiek tiek žemesnė temperatūra negu verdant kiaušinius. Tačiau yra įrodymų, kad baltymas ir dar aukštesnėje temperatūroje išsaugo visas savo naudingas savybes, galinčias daryti įtaką kraujo spaudimui. Ankstesniais tyrimais nustatyta, kad keptas baltymas net geriau mažina kraujospūdį. Autoriai įsitikinę, kad kiaušinio baltymo peptidai, gauti iš paties kiaušinio arba kaip atskiras papildas, gali naudingai papildyti tradicinį hipertonijos gydymą.