respublika.lt

Vilniaus miesto savivaldybės taryba balsuos dėl P. Cvirkos paminklo nukėlimo

(0)
Publikuota: 2021 rugsėjo 15 06:29:00, Leonardas Marcinkevičius, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Paminklas Petrui Cvirkai Vilniuje. Eltos nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį svarstys rezoliuciją, kuria savivaldybės administracija būtų įpareigojama imtis atitinkamų veiksmų dėl sostinės centre esančio rašytojo Petro Cvirkos paminklo nukėlimo.

 

Dokumentą parengusi sostinės tarybos valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Kamilė Šeraitė aiškina, kad pagrindiniai rezoliucijos tikslas – įpareigoti savivaldybės administraciją imtis veiksmų, jog paminklas būtų nukeltas ir perduotas administruoti Nacionaliniam muziejui.

„Pagrindiniai rezoliucijos akcentai yra, kad Petro Cvirkos paminklas turi būti nukeltas ir teisės aktų nustatyta tvarka perduotas savivaldybės nuosavybėn. Tai reiškia, kad šalia rezoliucijos bus teikiamas sprendimas paminklą perduoti Nacionaliniam muziejui“, – Eltai sakė K. Šeraitė.

Praėjusią savaitę istorinės atminties komisija aptarė šio paminklo likimą ir suformavo rekomendacijas savivaldybės tarybai, kurių esmė – prieš imantis konkrečių nukėlimo veiksmų, turėti aiškų planą dėl paties paminklo ir skvero likimo. TS-LKD frakcijos politikės teigimu, šios rekomendacijos buvo įtrauktos į rezoliucijos projektą.

„Rezoliucijoje atkreipiamas dėmesys, kad yra istorinės atminties komisijos išsakyta nuomonė dėl paties paminklo, kad, nukėlus paminklą, turi būti su juo elgiamasi pagarbiai ir turi būti atiduodama kažkuriai valstybės institucijai. Dėl to ir perduodame paminklą Nacionaliniam muziejui. Taip pat, kad būtų tęsiamos tolesnės diskusijos dėl viso komplekso sutvarkymo“, – aiškino ji.

Konservatorė viliasi, kad valdančiojoje koalicijoje atsiras pakankamai balsų priimti sprendimui dėl P. Cvirkos paminklo nukėlimo.

„Aš tikiuosi ir manau, kad sprendimas bus. Mes koalicijoje tokį susitarimą turėjome jau tuomet, kai pasirašėme koalicinę sutartį, tai manau, kad kolegos susitarimų laikosi“, – teigė K. Šeraitė.

ELTA primena, kad prie diskusijų dėl P. Cvirkos paminklo nukėlimo savivaldybės politikai grįžo po to, kai rugpjūčio 24 d. buvo priimtas Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos sprendimas išbraukti šį objektą iš Kultūros vertybių registro.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s