respublika.lt

Venecijoje įvyko lietuviško trumpametražio filmo „Techno, Mama“ premjera

(0)
Publikuota: 2021 rugsėjo 11 09:10:00, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Venecija. EPA-Eltos nuotr.

Penktadienio vakarą tarptautiniame Venecijos kino festivalyje įvyko pasaulinė lietuvių režisieriaus Sauliaus Baradinsko trumpametražio vaidybinio filmo „Techno, mama“ premjera, pranešė Lietuvos kino centras.

 

Filmas dalyvauja festivalio trumpametražių konkurse „Orizzonti Short Films Competition“.

„Šio filmo pristatymas man yra labai svarbus ir reikšmingas įvykis. Mes su visa filmo komanda įdėjome labai daug darbo ir meilės, tad džiaugiuosi, kad Venecijos kino festivalio komanda mus pastebėjo. Man asmeniškai tai yra vienos svajonės išsipildymas ir taip pat didžiulis įvertinimas, kaip kino režisieriui, kuris atėjo iš architektūros,“ – po premjeros džiaugėsi režisierius S. Baradinskas.

Filme „Techno, mama“ pasakojama apie smurtą artimoje aplinkoje ir paauglį, kuris nori išvykti į Berlyną, tačiau motina jo neišleidžia.

Tai jau trečioji lietuviška kino premjera šių metų Venecijos kino festivalyje. Rugsėjo 5-ąją festivalyje buvo pristatytas ispanų, prancūzų ir lietuvių bendros gamybos filmas „Trys“ (rež. Juanjo Giménezas, liet. prod. Marija Razgutė („M-Films“), o rugsėjo 8-ąją žiūrovai išvydo naujausią Lauryno Bareišos ilgametražį vaidybinį filmą „Piligrimai“, dalyvaujantį konkursinėje festivalio programoje „Orizzonti“ (liet. „Horizontai“).

Tarptautinis Venecijos kino festivalis yra seniausias pasaulyje kino festivalis, įkurtas 1932 m. ir kasmet vykstantis rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje Venecijos miesto Lido saloje, Italijoje. Festivalis yra didesnio kultūrinio renginio – Venecijos bienalės – dalis ir vienas svarbiausių A klasės kino festivalių pasaulyje, lygiuojantis su Berlyno ir Kanų kino festivaliais.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s