respublika.lt

Už paveikslo „Mona Lisa" kopiją tikimasi gauti iki 300 tūkst. eurų

(0)
Publikuota: 2021 birželio 07 18:00:00, Živilė Aleškaitienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
„Mona Lisa". EPA-Eltos nuotr.

Žymiojo Leonardo da Vincio paveikslo „Mona Lisa“ kopija, kurią jos savininkas aštuntąjį dešimtmetį aistringai gynė sakydamas, jog tai originalas, šią savaitę bus parduodama Paryžiuje ir tikimasi už ją gauti iki 300 000 eurų.

 

Paveikslas, žinomas kaip „Hekkingo Mona Lisa“, pavadintas Raymondo Hekkingo, meno prekeivio, gyvenusio Prancūzijos pietuose, vardu.

Nusipirkęs savąjį paveikslą Rivjeros mieste Nicoje, R. Hekkingas sugebėjo pritraukti meno istorikus ir žurnalistus į savo namus, kad jie galėtų ištyrinėti jo pirkinį, kartu atkakliai tvirtindamas, kad Luvre kabo padirbtas paveikslas.

Aukcionų namai „Christie‘s“ penktadienį ketina pateikti prekybai šį kūrinį, o reprodukcijos kokybė ir neįprasta paveikslo istorija išskiria šią kopiją iš kitų vieno labiausiai kopijuojamų paveikslų pasaulyje versijų.

„Mona Lisa“ originalą iš Luvro 1911 metais pavogė italas Vincenzo Perugia ir sugrąžintas atgal jis buvo tik po trejų metų.

R. Hekkingas klaidingai teigė, kad sugrąžintoji drobė buvo netikra.

Jis mirė 1977 metais ir žymiojo paveikslo kopiją paveldėjo jo šeima. Ji ir nusprendė paveikslą parduoti.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s