respublika.lt

Teatras pravėrė duris

(0)
Publikuota: 2020 liepos 03 10:12:20, Irma JURKEVIČIŪTĖ
×
nuotr. 10 nuotr.
Permainos istoriniame teatre - ilgai lauktos. Stasio Žumbio nuotr.

Ketvirtadienį rekonstruojamas Lietuvos nacionalinis dramos teatras trumpam vėl pakvietė lankytojus. Šįkart - tik žurnalistus, pasmalsauti, kas naujo atsiras legendiniame teatre.

 

Taigi, nors kultūros įstaigoje dar šeimininkauja statybininkai, matėme, kad teatre bus nauja Mažoji salė, atsirado terasa ant stogo, įsikurs daugiau kavinių.

Matyt, vestibiulyje pokyčiai dabar yra akivaizdžiausi. Senosios rūbinės ir kasų vietoje įsikurs kavinės, kurios, beje, veiks ir nevykstant spektakliams. Praplėtus rūsį po vestibiuliu, atsirado papildomi laiptai, kuriais lankytojai galės pasiekti naują rūbinę ir tualetus. Jų įrengta daugiau, mat, kaip juokavo dramos teatro generalinis direktorius Martynas Budraitis, „spektaklių pertraukos paprastai buvo matuojamos pagal eilę prie moterų tualeto. Į vestibiulį ir iki 5 aukšto kels liftas“.

Teatro fojė liko tokia pati, kokią ją matė architektai broliai Vytautas ir Algimantas Nasvyčiai: centre - baseinas su skulptoriaus S.Kuzmos „Versme“, ant sienų - klasikiniai lietuvių autorių paveikslai.

O kaipgi dramos teatro simbolis - S.Kuzmos „Mūzos“? Kas bus su jomis? Pasirodo, „Tragedijai, Komedijai ir Dramai“ bus atliktas makiažas - veidai padengti bronza, kad išryškėtų nuotaika.

Tačiau visas permainas žiūrovai pajus dar negreitai. Mažojoje salėje pirmoji premjera planuojama kitų metų balandį. 2021-ųjų vasarą duris turėtų atverti nauja Studija, o į Didžiąją salę žiūrovai sugrįš tik per 2022-2023 m. Teatro rekonstrukcija buvo pradėta 2018 m. rudenį.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s