respublika.lt

Šv.Kristoforo kamerinis orkestras kviečia švęsti

(0)
Publikuota: 2015 vasario 19 13:01:49
×

„Žmogaus, kaip ir menininko, jaunatvė nepriklauso nuo išgyventų metų. Kiekvienas prabudimas, kiekvienas rytas yra visiškai naujas, visada jaunas. Taip ir kūryba - ji yra nuolatinis atsinaujinimas, ji visada jauna. Orkestre mes visi esame jauni, mūsų laukia vis nauji išgyvenimai ir nepatirti jausmai, o tai nuostabus jausmas“, - sako šį mėnesį 21-ąjį gimtadienį mininčio Šv.Kristoforo kamerinio orkestro dirigentas ir meno vadovas Donatas Katkus.

Originalus, universalus, jau-natviškas, profesionalus, kartais sensacingas ir intriguojantis - nesuklysime šiais žodžiais apibūdindami Vilniaus savivaldybės Šv.Kristoforo kamerinį orkestrą. Ne paslaptis, kad šis kolektyvas nuolat stebina tiek koncertų turiniu, tiek jų forma, ir visuomet su meile muzikai ir atsakomybe klausytojui.

„Yra atsakymų, kurie nestebina efektų ištroškusios publikos. Vienas jų labai paprastas - mūsų orkestras gros dar geriau. Stengsimės išlaikyti Europos muzikos kultūros tradicijas. O svajonių tikrai turime daug, tarp jų - sugroti kūrinių iš XVIII-XIX amžiaus mini operų, kurios atliekamos labai retai ir yra nežinomos“, - ateities planais dalijosi D.Katkus, 1994 metais įkūręs Šv.Kristoforo kamerinį orkestrą.

Kamerinis orkestras, kuriame susilieja instrumentų tembrų įvairovė, jų kalba, nepaprastas medžio skambesys ir jo gyvybė, nukreiptas ne į išorinį patosą, o į žmogaus vidų, pabrėžia Šv.Kristoforo kamerinio orkestro vedlys, o muzikos, kalbos prasmė nedidėja augant instrumentų skaičiui: „Vienas žmogus gali pasakyti daugiau nei 120 orkestrantų. Kameriniame orkestre visi muzikai yra arčiau vienas kito, jie vienas kitą jaučia geriau, tikriau, nuoširdžiau ir tai neįtikėtinas jausmas.“

Muzikos apsuptyje atšvęsti orkestro 21-ąjį gimtadienį Šv.Kristoforo kamerinis orkestras kviečia vasario 19 d. 19 val. Vilniaus Šv.Kotrynos bažnyčioje.

 

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar bijote klimato kaitos keliamų kataklizmų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip praleidžiate savo atostogas?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+12 +21 C

+18 +22 C

+13 +19 C

+23 +27 C

+13 +20 C

+16 +19 C

0-4 m/s

0-8 m/s

0-12 m/s