respublika.lt

Stalo teatras kviečia susitikti ir vasarą

(0)
Publikuota: 2020 birželio 26 12:17:52, Stalo teatro inf.
×
nuotr. 3 nuotr.
„Kas pasauly g(a)ražiausia“. Lauros Vansevičienės nuotr.

Kiekvieną antradienį 16 val. iki pat vasaros pabaigos Stalo teatras kviečia pasiklausyti Saulės Degutytės tiesiogiai internetu sekamų pasakų. Jau nuo balandžio mėnesio, prisijungus per ZOOM programėlę, kurios nuorodą rasite svetainėje, galima išgirsti lietuvių liaudies, prancūzų ir japonų pasakų, įvairiausių mitų bei originalių, pačios atlikėjos išgalvotų istorijų. Kaip Stalo teatrui ir priklauso, šių popiečių metu galite pasisemti idėjų savo pačių namų teatrui: mat pasakos yra sekamos teatralizuotai, pasitelkiant įvairiausius, kas dieną matomus objektus - kempines, puodus, šaukštus ir kt.

 

Pasak Stalo teatro įkūrėjos, aktorės S. Degutytės: „Pavasarį, prasidėjus karantinui, man, kaip, veikiausiai ir visiems menininkams, teko permąstyti savo darbo reikalingumą, vertę ir panašiai. Kilo įvairiausių minčių... Esu dėkinga kompanijai HUMANAID, remiančiai pabėgėlius Lietuvoje ir organizavusiai įvairiausius kursus online. Jie mane ir pakvietė sekti pasakas vaikams internetu. Sutarėm, kad viskas vyks lietuvių kalba ir jie, tuo pačiu, lietuviškai galės mokytis... Jų dėka karantino metu man pavyko nušauti kelis zuikius: palaikyti Stalo teatro pulsą, susitikti su Pabėgėlių centro, Lietuvos darželių ir tiesiog Stalo teatro gerbėjų vaikais. Negana to, prie šių popiečių prisijungė ir lietuvių šeimos iš Italijus, Liuksemburgo bei Briuselio... Vaikai siųsdavo man savo pačių sukurtus dirbinius bei filmukus, tad supratau, kad tai, nors ir negali atstoti gyvo kontakto, yra reikalinga ir nusprendžiau tęsti. Taigi dabar, Kultūros tarybai šią mintį parėmus, visą vasarą seksiu pasakas online įvairiausiose pasaulio vietose esantiems vaikams.“

O pavargusiems nuo kompiuterių ir pasiilgusiems gyvų susitikimų, Stalo teatras taip pat turi ką pasiūlyti. Po gastrolių į Klaipėdą ir Kelmę, sudalyvavus keliose stovyklose vaikams, šis teatras pasirodys naujojoje „Menų spaustuvės“ scenoje Numeris 6, esančioje kiemelyje. Liepos 25 d. 18 val. žiūrovai kviečiami į interaktyvų spektaklį „Kas pasauly garažiausia“, kurio metu vaikai, su tinkamomis apsaugos priemonėmis, galės ir pjauti, ir kalti, ir gręžti... O rugpjūčio 22 d. žiūrovų lauks Auksinį scenos kryžių pelnęs spektaklis „Gandro dovana“, vyksiantis praktiškai gandrų išskridimo proga: jau nuo seno sakoma, kad Šv. Baltramiejaus dieną, rugpjūčio 24 d., išskrenda gandrai. Šiame spektaklyje Vyras ir Moteris (Tėvas ir Motina, Dievas ir Deivė...), skambant gyvai atliekamai muzikai, pasitelkę įvairius senoviškus rakandus kuria pasaulį pagal senovės lietuvių „gyvybės medžio“ modelį.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +5 C

0 +5 C

-2 +6 C

+3 +9 C

+3 +8 C

+7 +10 C

0-4 m/s

0-6 m/s

0-6 m/s