respublika.lt

Šiluvoje rengiamasi įamžinti režisieriaus E. Nekrošiaus atminimą

(4)
Publikuota: 2022 gegužės 27 16:26:00, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Režisierius Eimuntas Nekrošius. Dainiaus Labučio nuotr.

Raseinių rajono kultūros centras, Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapija, VšĮ Šiluvos piligrimų centras, Šiluvos seniūnija ir visi, kuriems yra svarbu atskleisti Šiluvos unikalumą bei Eimunto Nekrošiaus genialumą, ėmėsi iniciatyvos – sukurti unikalią skulptūrą ir pastatyti pagrindinėje vietoje, kurioje maestro drauge su tūkstantine minia stebėdavo savo spektaklius Šiluvoje.

 

Organizatoriai kviečia visus prisidėti prie šios iniciatyvos. Šiluviškio, garsinusio pasaulyje Lietuvos vardą, režisieriaus E. Nekrošiaus įamžinimo Šiluvoje, Jono Pauliaus II aikštėje, kur režisierius atvykęs prisėsdavo pamąstyti, planuojama pastatyti skulptūrą – bronzinę kėdę bei atminimo lentą. Šioje aikštėje 2017–2020 m. vykdavo jo režisuoti teatro ,,Meno fortas“ spektakliai, sutraukę šimtus žiūrovų. Bus įamžinama tarsi pratęsiant paties maestro kūrybą, atskleidžiant jo asmenybei svarbią Šiluvos vietovę. Šią kėdę režisierius parsivežė iš savo tėvo namų ir ji tapo daugelio spektaklių rekvizitu. O jau kiek teatro šedevrų gimė mąstant ant tėvo kėdės, iš Šiluvos keliavusios į Vilnių bei po visą pasaulį... Metas režisieriui būti įvertintam ne tik užsienyje, tačiau savo gimtinėje, savo Šiluvoje, įsitikinę gražios iniciatyvos sumanytojai ir sako, kad šiuo metu yra surastas menininkas, kuris išlies skulptūrą bei ją integruos aikštėje, – skulptorius Sergėjus Plotnikovas.

Reikalinga suma prasmingos bei ilgalaikės idėjos įgyvendinimui – 8 tūkst. eurų. Todėl iniciatoriai prašo kiekvieno neabejingo maestro E. Nekrošiaus kūrybai, kiekvieno mylinčio Šiluvą arba matančio prasmę kūrybiniame procese, paremti skulptūros pastatymą malda bei tiksline auka.

Už visus aukotojus skulptūros – kėdės pristatymo dieną, liepos 8-ąją, bus aukojamos šv. Mišios Šiluvos bazilikoje.

Aukoti galima parapijos sąskaitoje, įrašant Auka skulptūrai. Taip pat galima aukoti ir grynais pinigais, perduodant parapijos klebonui Erastui Murauskui, vikarui Robertui Urbonavičiui arba Šiluvos kultūrinių renginių organizatorei Birutei Greicienei.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (4)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s