respublika.lt

R.Dominaitytė ir L.Kalpokaitė pristato spektaklį - žiūrovus kvies šmaikščiai pažvelgti į karantiną

(0)
Publikuota: 2020 spalio 22 22:05:13, Sandra Kuzmičiūtė
×
nuotr. 5 nuotr.
Trečiadienio vakarą „Knygos teatro" įkūrėja R.Dominaitytė pakvietė į rožine spalva nuspalvintą teatro sezono atidarymą. Šventinio vakaro metu buvo pristatytos net kelios naujienos: naujas spektaklis ir kūrybinis duetas „Dvi Ievos". Organizatorių nuotr.

Trečiadienio vakarą „Knygos teatro" įkūrėja Redita Dominaitytė pakvietė į rožine spalva nuspalvintą teatro sezono atidarymą. Šventinio vakaro metu buvo pristatytos net kelios naujienos: naujas spektaklis ir kūrybinis duetas „Dvi Ievos".

 


Vakaro nepraleido garsiausia Lietuvoje būrėja, astrologė Vaiva Budraitytė, aktoriai Gabija Jaraminaitė, Vaidotas Žitkus, renginių vedėjas Dainius Martinaitis, dizainerė Jurgita Januškevičiūtė, juvelyrė Viktorija Venclovaitė-Orkinė. Visi svečiai privalėjo į renginį atvykti su kaukėmis ant veido. Moterims skirtas vakaras vyko sostinės restorane „Prancūzai". Ši vieta idealiai tiko šventei - rožinis interjeras puikiai derėjo su rožine aktorių apranga, tos pačios spalvos saldėsiais, putojančiu gėrimu ir šaltibarščiais. Muzikinį foną kūrė Laurynas Vaitkus iš instrumentinės muzikos grupės „Subtilu-Z".

R. Dominaitytė itin mėgsta minėtą restoraną, nes būtent šioje vietoje vyko jos pirmasis moterims skirtas interaktyvus spektaklis „Špylkos ir šlepetės". Šis kūrinys sulaukė didžiulio pasisekimo, bilietai būdavo išparduoti visuose miestuose. Tiesa, teatras su šiuo spektakliu atsisveikina ir pristato naujieną, kuri, kaip tikimasi, taip pat ras kelią į žiūrovų širdis.

„Praėjęs sezonas buvo ypatingai sėkmingas, todėl sugalvojome daryti spektaklio tęsinį pavadinimu „Š-š-š... karantinas". Jį sukurti įkvėpė žiūrovų meilė aukštos kokybės serialams. Tai tęstinis projektas, kuriame nagrinėjamos karantino metu iškilusios moteriškos problemos, jų sprendimo būdai ir galimybė, pasitelkus moterišką solidarumą, jas išspręsti . Dar viena naujiena - kartu su aktore Renata Kutinaite pristatome duetą „Dvi Ievos" - tai nauja, šmaikšti, „stand up" komedijos programa, kuria norime džiuginti privataus sektoriaus teatro mylėtojus", - pasakojo R. Dominaitytė.

Žinoma moteris neslėpė, kad dėl susiklosčiusios situacijos aktoriui pasirodyti scenoje yra didžiulė šventė. R. Dominaitytė džiaugiasi, kad ne tik artimieji, bet ir scenos kolegos palaiko jos užsidegimą vystyti „Knygos teatro" veiklą. „Mums šis renginys yra labai svarbus. Aplinkybės privertė išmokti gyventi čia ir dabar. Todėl šventę darome šiandien, mėgaujamės gyvenimu. Buvo ir tokių, kurie stebėjosi, kad planuoju spektaklio premjerą. Tačiau apie galimą karantiną negalvoju - kai jis bus, tada ir mąstysime, ką daryti. O kol dar galime pabūti visi kartu - pabūkime", - optimizmo nepraranda R. Dominaitytė ir tikisi, kad naująjį spektaklį žiūrovams galės pristatyti lapkričio ar gruodžio mėnesį.

Kviestiniai renginio svečiai pirmieji išvydo kelias scenas iš „Špylkos ir šlepetės" ir būsimojo spektaklio, kurio žvaigždė - aktorė Larisa Kalpokaitė. Užkulisiuose kalbinta aktorė neslėpė, kad prieš pasirodydama žiūrovams visada labai jaudinasi. Ne išimtis ir šio spektaklio pristatymas, į kurį ji sudėjo daug savęs ir savo patirties, požiūrio į pasaulį.

Žinoma moteris prisiminė, kad sunkiausia buvo grįžti į sceną po karantino. Prieš pirmąjį spektaklį ji ramino kolegas, kad viskas bus gerai, tačiau scenoje pati pirma pamiršo žodžius. „Kai susitinki su žiūrovu, visi nervai dingsta, atsiranda ryšys", - kalbėjo kino, teatro ir televizijos aktorė.

Aktorė pasidalino ir karantino atradimais. L. Kalpokaitė sakė, kad du mėnesius tiesiog ilsėjosi. Po ilgų darbo metų pagaliau ji suprato, kad galima apie nieką negalvoti: vaidmenis, repeticijas, filmavimus ir kad apskritai turi kažką daryti. „Su vyru gyvenome sodyboje, leidau laiką gryname ore, prižiūrėjau gėles, lėtai valgiau pusryčius. Kaip juokavome, pratinomės prie pensininkų gyvenimo. Žinoma, laikui bėgant toks gyvenimas nusibodo, pasiilgau darbo, bėgimo ir kolegų", - neslėpė garsi moteris.

Naujame spektaklyje kalbama ir apie išmaniąsias technologijas. L. Kalpokaitė moka naudotis įvairiomis socialinėmis platformomis, todėl išjausti scenoje šias temas jai nėra sunku. Moteris kompiuterį prisijaukino prieš 17 metų. Kaip prisimena, vis nedrįso prisėsti ir pradėti, tačiau vieną dieną užėjo noras ir supratimas, kad reikia. „Supratau, kad kompiuteris nesprogs, jei aš kažkur nukeliausiu. Blogiausiu atveju - išjungsiu iš rozetės. Dabar be kompiuterio būčiau kaip be rankų. Tai visų pirma greitas ryšys su aplinkiniais, gaunama man svarbi informacija", - pasakojo aktorė.

L. Kalpokaitė - ne tik žiūrovų, bet ir scenos kolegų numylėtinė. Ji pageidaujama TV projektų dalyvė, vaidinanti įvairiuose teatruose ir kino filmuose. Paklausta, kaip jai pavyksta pritapti kartais prie perpus jaunesnių kolegų, moteris juokiasi, kad nebijo būti kvaila ar pripažinti, kad kažko nežino. „Kuo toliau, tuo mažiau žinau apie šią profesiją. Mokausi iš jaunesnių aktorių. Man jie atrodo labai protingi, stengiuosi įsidėmėti jų mintis ir įsiklausau į pastabas", - prieš spektaklio pristatymą kalbėjo L. Kalpokaitė.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s