respublika.lt

Raudondvario dvaras priimtas į Pilių ir muziejų aplink Baltijos jūrą asociaciją

(0)
Publikuota: 2021 spalio 12 10:34:00, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 2 nuotr.
Raudondvario pilies rūmai. Kauno r. savivaldybės nuotr.

Ateinančiais metais Raudondvario dvare vyks Pilių ir muziejų aplink Baltijos jūrą asociacijos forumas. Raudondvario dvaras į šią asociaciją priimtas praėjusią savaitę tris dienas Kalmaro pilyje (Švedijos Karalystė) vykusioje tarptautinėje konferencijoje.

 

Kauno rajono savivaldybės įsteigtos viešosios įstaigos „Raudondvario dvaras“ direktorė Snieguolė Navickienė pasakojo, kad konferencija buvo skirta šios organizacijos trisdešimtmečiui, taip pat buvo aptartos tolesnės jos veiklos gairės.

Pilių ir muziejų aplink Baltijos jūrą asociacijos pirmininkė Ina Line (Latvija) prisiminė šios organizacijos istoriją, prasidėjusią 1991-aisiais Malborko pilyje-muziejuje (Lenkija). Tada į asociaciją susibūrė devynios šalys: Danija, Estija, Latvija, Lenkija, Lietuva, Rusija, Suomija, Švedija ir Vokietija. Šiemet Kalmaro pilyje vykusioje asamblėjoje dalyvavo septynių šalių atstovai iš Danijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Suomijos ir Švedijos, daugiau nei penkiasdešimt dalyvių. Lietuvai atstovavo Gedimino pilies, Trakų pilies ir Raudondvario dvaro atstovai bei asociacijos garbės narys, istorikas Virgilijus Poviliūnas.

S. Navickienė konferencijos dalyvius supažindino su Raudondvario dvare vykdoma veikla, papasakojo apie ateities planus. Buvo parodytas Raudondvario dvaro kompleksą pristatantis filmas. Vykusio balsavimo metu Raudondvario dvaras vienbalsiai priimtas į Pilių ir muziejų aplink Baltijos jūrą asociaciją.

Asociacijos tikslas – plėsti bendradarbiavimą tarp muziejininkų ne tik savo šalyje, bet ir kaimyninėse valstybėse, būti kultūros ambasadoriais. Šiuo metu Pilių ir muziejų aplink Baltijos jūrą asociacija vienija daugiau kaip 40 pilių ir sėkmingai plečiasi, įtraukdama vis naujus objektus aplink Baltijos jūrą. Asociacijos konferencijos ir generalinė asamblėja kasmet vyksta vis kitoje valstybėje, todėl tęsiant šią tradiciją, 2022-aisiais susitikimą buvo pasiūlyta surengti Raudondvario dvare.

Kauno rajono savivaldybės pranešime pažymima, kad Raudondvario dvaras sėkmingai bendradarbiauja su Bauskės pilies muziejumi (Latvija), kitais dvarais ir muziejais. Pirmą kartą Raudondvario dvaras tarptautinio įvertinimo sulaukė 2018 metais. Tada iš Kipro parvežta Afroditės skulptūrėlė ir diplomas – prestižinis Europos kultūrinio turizmo tinklo ECTN bei jo partnerių apdovanojimas už projektą „Raudondvario dvaro žirgyno sutvarkymas ir pritaikymas menų inkubatoriaus veiklai“.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s