respublika.lt

Pristatoma danų fotomenininko paroda „Karo ir bado gniaužtuose“

(0)
Publikuota: 2015 vasario 09 14:27:08, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Pristatomi danų fotomenininko darbai apie žmones, atsidūrusius karų ir skurdo gniaužtuose. Lietuvos fotomenininkų sąjungos nuotr.

"Prospekto" galerijoje Vilniuje antradienį Danijos ambasada ir Lietuvos fotomenininkų sąjunga atidaro žymaus danų fotografo Jano Grarupo (Jan Grarup) darbų parodą "Karo ir bado gniaužtuose".

 

J. Grarupą išgarsino jo reportažai ir fotografijų serijos iš karo zonų ir Afrikos valstybių, kurios kenčia dėl bado, ligų, religinių ir etninių konfliktų, kur žmonės susiduria su ekstremaliomis gyvenimo sąlygomis.

J. Grarupas kalba apie tai, kad negalima tokių konfliktų pamiršti, nors žinios apie juos dažnai pasimeta naujienų sraute.

Menininko darbai atspindi jo požiūrį, kad fotožurnalistika yra tikrovės liudijimo ir atminties išsaugojimo instrumentas, keičiantis pasaulį ir kalbantis apie žmones, kurie neturi galimybės kalbėti patys.

Ši paroda - tai nepagražintas Somalio portretas, tai skaudus pasakojimas apie jo gyventojus, žmones, kurie nori auginti vaikus ir kurti geresnį gyvenimą, tačiau yra atsidūrę svetimų karų, skurdo ir nevilties gniaužtuose.

Parodą surengė Danijos kultūros institutas, Danijos ambasada ir Lietuvos fotomenininkų sąjunga.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar bijote klimato kaitos keliamų kataklizmų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip praleidžiate savo atostogas?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+12 +21 C

+18 +22 C

+13 +19 C

+23 +27 C

+13 +20 C

+16 +19 C

0-4 m/s

0-8 m/s

0-12 m/s