respublika.lt

Popiežius ragina žmones išsivaduoti iš „egoizmo paralyžiaus“

(0)
Publikuota: 2020 gegužės 31 20:23:50, Rasa Strimaitytė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Popiežius ragina žmones išsivaduoti iš „egoizmo paralyžiaus“. EPA-Eltos nuotr.

Popiežius Pranciškus mano, kad koronaviruso pandemija yra šansas pradėti teisingesnį gyvenimą. Narcisizmas, pesimizmas ir savęs gailėjimasis, anot jo, yra pavojai, dėl kurių šis šansas gali likti neišnaudotas. „Blogiau už dabartinę krizę būtų tik tai, jei mes neišnaudotume jos duoto šanso ir užsisklęstume savyje“, - kalbėjo pontifikas sekmadienį per Sekminių mišias Šv. Petro bazilikoje Romoje.

 

Per pandemiją ypač blogai yra „susitelkimas į savo poreikius, abejingumas kitų poreikiams, savo klaidų ir silpnybių nepripažinimas“, sakė Katalikų bažnyčios vadovas. Jis paragino žmones išsilaisvinti iš „egoizmo paralyžiaus“.

Pranciškus per koronaviruso krizę vis reikalavo pagalvoti apie didesnį teisingumą. Jis taip pat įspėjo, kad daug žmonių per krizę atsidurs skurde.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s