respublika.lt

Patvirtintos kultūros renginių organizavimo rekomendacijos

(0)
Publikuota: 2020 gegužės 29 21:42:46, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Valstybinio Vilniaus kvarteto koncertas. Eltos nuotr.

Kultūros ministras patvirtino Kultūros renginių atvirose ir uždarose erdvėse organizavimo rekomendacijas. Jos parengtos vadovaujantis Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu dėl kultūros, pramogų ir kitų renginių organizavimo būtinų sąlygų, sakoma Kultūros ministerijos pranešime.

 

Vyriausybės sprendimu nuo birželio 1 d. Lietuvoje gali vykti iki 100 žmonių pritraukiantys renginiai uždarose erdvėse ir iki 300 atvirose, laipsniškai, kas dvi savaites, didinant leidžiamą renginių dalyvių ir (ar) žiūrovų skaičių. Į jį neįskaičiuojami atlikėjai, organizatoriai ir aptarnaujantis personalas.

Nustatyta, kad atvirose erdvėse turi būti užtikrinamas ne mažesnis nei 1 m, o uždarose – mažiausiai 2 m atstumas tarp žiūrovų, išskyrus sutuoktinius, artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus. Uždaras erdves, skirtas dalyviams (žiūrovams), leidžiama užpildyti ne daugiau nei 30 procentų.

Kultūros ministro patvirtintose rekomendacijose nurodoma, kad, skaičiuojant renginio uždaroje erdvėje užpildymą procentais, turi būti skaičiuojama nuo maksimalaus galimo žiūrovų ir (ar) dalyvių skaičiaus renginio erdvėje, įskaitant stovimas vietas.

Atsižvelgiant į numatomo renginio apimtis ir esant būtinybei reguliuoti žiūrovų ir (ar) dalyvių srautus bei jų judėjimą renginio patalpose ir (arba) teritorijoje, rekomenduojama iš anksto parengti ir įdiegti žiūrovų ir (ar) dalyvių orientavimo informacinę sistemą (nuorodas, įspėjamuosius ženklus, užtvaras ir kt.) ir užtikrinti, kad nurodymų būtų laikomasi.

Nerekomenduodama rengti ilgesnių nei 4 valandų renginių, renginius iki 2 valandų rekomenduojama rengti be pertraukų. Nerekomenduojama toje pačioje erdvėje tuo pačiu metu organizuoti daugiau nei vieną renginį, išskyrus kino teatrus, teatrus ar kitus kultūros paskirties objektus, kai viename pastate yra įrengta daugiau nei viena salė, skirta renginių organizavimui. Organizuojant renginius tokiuose objektuose rekomenduojama atskirti žiūrovų ir (ar) dalyvių srautus, kad jie nesusikirstų. Nurodoma, kad renginio organizatoriai turi užtikrinti žiūrovų ir (ar) dalyvių skaičiaus renginyje kontrolę.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendime nurodoma, kad renginiuose, vykstančiuose tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, vyresni nei 6 metų asmenys turi dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar pritariate sprendimui įteisinti naktinius taikiklius medžioklėje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar galvojate emigruoti iš Lietuvos?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-2 +2 C

-1 +4 C

-2 +4 C

+3 +8 C

+5 +10 C

+5 +9 C

0-3 m/s

0-3 m/s

0-5 m/s