respublika.lt

Nematytas pasakas iš smėlio kurs pajūrio vaikai

(0)
Publikuota: 2020 vasario 27 12:37:46, KVMT inf.
×
nuotr. 5 nuotr.
Operėlė „Kabakšt kabaldakšt“. Olesios Kasabovos nuotr.

Ne tik sekmadienis, bet ir pasakos turi būti lengvos tarsi pajūrio smėlis... Nematėte tokios pasakos? Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras kovo 1 dieną 15 valandą Žvejų rūmuose seks Rasos Dikčienės operėles, kuriose netrūks ne tik linksmų ir spalvotų personažų, bet ir pačio tikriausio smėlio.

 

Iš pajūrio smėlio smilčių sekmadienį pasakas vaizdo projekcijose pieš dailininkė Angelina Furmaniuk-Savickienė. Neįsivaizduojate, kaip tai atrodo? Būtina išvysti. Juk sekmadienis – geriausias laikas šeimai kartu su vaikais pažinti pasaulį.

Operėlę „Kabakšt kabaldakšt“ gyvenimui įkvėps akmenimis, kibirkštimis, vėžiu, upeliu, lepšiais, avytėmis ir, aišku, Berniuku ir Mergaite tapę Klaipėdos Vydūno gimnazijos auklėtiniai (mokytoja Vaiva Šaulienė). Bobutės vaidmuo patikėtas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistei Pranciškai Kurmanskienei.

Operėlėje „Muzikantas, velnias ir perkūnas“ Klaipėdos H. Zudermano gimnazijos auklėtiniai (mokytoja Asta Alminė) „virs“ laumėmis, velniais, perkūnais bei Berniuku ir Mergaite.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro edukacinis projektas „Statykime operą“ maždaug 150-čiai pajūrio krašto vaikų suteikė unikalią galimybę kartu su teatro profesionalais vaidinti, šokti ir dainuoti profesionalioje scenoje. Moksleivius teatro pasirodymui ruošė ne tik jų mokytojos, bet ir spektaklio muzikos vadovas Vytautas Valys, režisierė Milginta Palubinskaitė bei choreografas Darius Berulis.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s