respublika.lt

Laukiami nominantai „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimams

(0)
Publikuota: 2019 gruodžio 04 10:54:57, Eleonora Budzinauskienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Laukiami nominantai „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimams. Kultūros ministerijos nuotr.

Kultūros ministerija kviečia siūlyti kandidatus Profesionaliojo scenos meno premijoms. Jomis siekiama įvertinti profesionaliojo scenos meno srities kūrėjų, tyrėjų ir kitų darbuotojų reikšmingiausius 2019 metų darbus ir išskirtinius profesinius laimėjimus dramos, operos, operetės ir miuziklo, baleto, šokio, lėlių ir objektų teatro, teatro vaikams ir jaunimui srityse. Konkurso laureatams tradiciškai įteikiami atminimo ženklai – „Auksiniai scenos kryžiai“, o už naujų sceninės išraiškos formų paieškas – atminimo ženklas „Boriso Dauguviečio auskaras“.

 

Premijomis gali būti apdovanojami profesionaliojo scenos meno srities kūrėjai, tyrėjai ir kiti meno srities darbuotojai: režisieriai, dramaturgai, scenografai, kostiumų ir grimo dailininkai, šviesų dailininkai, vaizdo įrašo menininkai, choreografai, kompozitoriai ir muzikos atlikėjai, dirigentai, aktoriai, šokėjai, baleto artistai, operos, operetės, miuziklo atlikėjai, profesionaliojo scenos meno vertintojai ar kūrybinės grupės.

Kandidatus gali siūlyti profesionaliojo scenos meno įstaigos, asociacijos ir organizacijos, profesionaliojo scenos meno vertintojai iki kitų metų sausio 7 d.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s