respublika.lt

Kultūros ministerija skelbia Kultūros paso paraiškų priėmimą

(0)
Publikuota: 2022 lapkričio 22 11:02:00, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Kultūros ministerija. Eltos nuotr.

Kultūros ministerija kviečia kultūros ir meno įstaigas, organizacijas, kūrėjus bei kultūros edukatorius teikti paraiškas Kultūros paso paslaugų, skirtų visų klasių mokiniams, atrankai. Kvietimo paraiškos, užpildytos naujoje Kultūrinės edukacijos sistemoje, bus priimamos iki gruodžio 13 d. imtinai, rašoma Kultūros ministerijos pranešime žiniasklaidai.

 

Kaip pažymi ministerija, nauja kultūrinės edukacijos sistema užtikrins didesnį Kultūros paso paslaugų teikimo skaidrumą, duomenų prieinamumą esamuoju laiku, sumažins administracinę naštą tiek mokytojams, tiek kultūrinės edukacijos paslaugų teikėjams. Numatoma, kad sistema naudosis 400 tūkst. mokytojų, mokyklų administracijų atstovų, mokinių ir kūrėjų.

Primenama, kad Kultūros paso priemonė buvo pradėta įgyvendinti nuo 2018 m. rudens pasiūlius apie 400 kultūros ir meno edukacijų pradinių klasių mokiniams. Šiuo metu Kultūros paso paslaugų rinkinį sudaro apie 3800 edukacijų.

Kultūros pasas – tai Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos administruojama ir kartu su Kultūros bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijomis įgyvendinama priemonė, leidžianti mokiniams kartu su klase, grupėmis ar individualiai, taip pat mokiniams nuo 16 metų valstybės lėšomis lankytis įvairiausiose kultūros ir meno edukacijose: spektakliuose, koncertuose, parodose, pažintiniuose ir edukaciniuose kultūros užsiėmimuose.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
2
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s