respublika.lt

Klaipėdoje - šventė, ieškantiems paramos ir atsakymų

(0)
Publikuota: 2019 spalio 19 09:34:07, Sigita Zumerytė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Pixabay nuotr.

Rudenėjant ir tamsai vis daugiau užimant mūsų laiko, Klaipėdos katalikų bendruomenė kviečia pasisemti šviesos, užkirsti kelią vienišumui ir liūdesiui.

 

Šeštadienį Klaipėdos kultūros centre „Žvejų rūmai“ vyks ketvirtoji Atsinaujinimo diena, paprastai sutraukianti daugiau kaip tūkstantį dalyvių iš visos Klaipėdos apskrities.

Atsinaujinimo diena – šventė, skirta visiems, ieškantiems atsakymų į svarbius gyvenimo klausimus. Visiems, kurie pavargo ieškoti vieni ir nori būti sustiprinti. Šis renginys – stiprios ir atviros bendruomenės šventė, susitikimų, pokalbių, atradimų diena.

Šiais metais renginyje, pavadintame „Kur gyveni?”, pranešimus skaitys biblistas, Šventojo Rašto studijas baigęs Romos Biblikumo institute, kunigas Algirdas Akelaitis, daugeliui pažįstamas iš įvairių diskusijų, straipsnių, nagrinėjančių Šventojo Rašto ar maldų vertimo problematiką.

Kitą pranešimą skaitys pirmojo katalikiško vaikų darželio Lietuvoje įkūrėja ir jo vadovė sesuo Viktorija Voidogaitė CC. Sesuo lydi ir ugdo jaunus mokytojus, pasirinkusius atkurti ir tęsti krikščioniškąją pedagogiką Lietuvoje. Jau 15 metų sesė Viktorija eina greta jaunų žmonių, padeda jiems įveikti tikėjimo kelyje pasitaikančias baimes, iššūkius ir netikrumą.

Antrus metus Klaipėdos atsinaujinimo dienos renginį ves aktorė Eglė Jackaitė.

Renginio kulminacija – Šv. Mišios, kurioms vadovaus Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas.

Atsinaujinimo dienos metu giedos jungtinis Klaipėdos, Gargždų, Kretingos šlovintojų choras ir jo vadovė meno vadybininkė, pianistė, vargonininkė Audronė Juozauskaitė.

Šventės dalyvius kareiviška koše vaišins Karinės Jūrų pajėgos, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas bei Klaipėdos skautai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s