respublika.lt

„Kino karavanas“ dovanoja nemokamą kiną

(1)
Publikuota: 2022 birželio 23 18:37:00, Parengė Jurga DRUNGILAITĖ
×
nuotr. 1 nuotr.
Režisierė Giedrė Žickytė, „Kino pavasaryje“ pristačiusi „Šuolį“, filmą išlydėjo ir su „Kino karavanu“. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Jau devintąjį kartą „Kino pavasario" projektas „Kino karavanas" visai vasarai išvyksta į kino kelionę po Lietuvą, kurios metu gražiausiuose šalies kampeliuose nemokamai rodys autorinį kiną, kvies į susitikimus su kūrėjais.

 

„Kino karavanas", šiemet iš viso aplankysiantis 40 Lietuvos miestų ir miestelių, savo kelionę pradėjo Marijampolės apskrityje, Sasnavoje, kur visus sasnaviškius pakvietė į dviejų filmų - „Mėlyna kaip apelsinas žemė" ir „Kernagis" - peržiūras seniūnijos aikštėje įsikūrusiame lauko kino teatre su skaitmeniniu LED ekranu. Po pirmojo filmo seanso vyko susitikimas su Lietuvoje gyvenimą kuriančiais jo herojais iš Ukrainos.

Daugiau kaip 100 seansų po atviru dangumi metu žiūrovai turės galimybę išvysti ne tik įsimintiniausias ir daugiausiai žiūrovų simpatijų sulaukusias „Kino pavasario" juostas, tačiau ir festivalyje nematytus lietuvių, Ukrainos kino kūrėjų darbus, kalbančius apie tai, kas svarbiausia: karą Ukrainoje, sunkiai sunaikinamą žmogiškumą, netikėtumų nestokojantį gyvenimą, jame sutinkamas įkvepiančias asmenybes bei visuomenės žaizdas. Vienas tokių filmų - „Mėlyna kaip apelsinas žemė", jautriai atskleidžiantis fronto linijoje Donbase, Ukrainoje, gyvenančios šeimos kasdienybę ir keliantis klausimą apie žmogaus atsakomybę prieš kitą žmogų, prieš visą jį supančią aplinką. Filmas rodo kraupią karo realybę.

„Labai džiaugiamės, kad net į patį mažiausią Lietuvos miestelį galime atvežti ne tik lauko kino teatrą, bet ir filmus, apie kuriuos kalba ir kuriais žavisi visas pasaulis", - neslėpė „Kino pavasario" vykdomasis direktorius Konradas Kazlauskas. - Tačiau ne mažiau svarbus yra dialogas ir grįžtamasis ryšys, kurį mes gauname iš miestų bei miestelių gyventojų. Šie susitikimai su žiūrovais mums leidžia geriau pažinti ir suprasti vienas kitą, o tai, ypač šiuo metu, yra labai svarbu."

„Kino karavano" programoje, be jau minėtų dokumentinio pasakojimo apie maestro Vytautą Kernagį „Kernagis" ir daugybės tarptautinių apdovanojimų sulaukusios juostos „Mėlyna kaip apelsinas žemė", lankytojų lauks pasaulį pavergusi Giedrės Žickytės istorija apie lietuvio drąsą filme „Šuolis", bene geriausia „Kino pavasario" komedija tituluotas „Gerasis bosas", animacinis filmas visai šeimai „Drakonas ir strazdanotoji gražuolė", žiūroviškiausia „Kino pavasario" juosta išrinktas „Blogiausias žmogus pasaulyje", viltingą žinią siunčianti drama apie ateitį „Kas buvome mes", poetiška istorija apie praradimą, atmintį, nuostabą ir vaizduotę mergaitės akimis „Mažytė mama", neįprastas kelio filmas-pasaka „Viskas bus kitaip", draugelių komedija „Toro" ir kiti.

Artimiausi „Kino karavano" sustojimai

Rokiškis. Birželio 25 d. seansai Rokiškio dvare: 16.30 val. prancūzų filmas „Mažytė mama"; 18.30 val. „Šuolis"; 20.30 val. Norvegijos, Prancūzijos, Švedijos ir Danijos bendros gamybos filmas „Blogiausias žmogus pasaulyje".

Kupiškis. Birželio 26 d. seansai prie Kultūros centro: 15.30 val. Vokietijos ir Nyderlandų gamybos filmas „Viskas bus kitaip", pasakojantis apie biologinės įvairovės nykimą ir distopišką ateitį; 17.30 val. - „Mėlyna kaip apelsinas žemė"; 19.30 val. Ispanijos filmas „Gerasis bosas".

Jurbarkas. Liepos 1 d. seansai dvaro parke: 17 val. Vokietijos filmas „Kas buvome mes", pasakojantis, kaip mes atrodysime ateities kartoms; 20 val. - „Blogiausias žmogus pasaulyje".

Tauragė. Liepos 2 d. seansai Tauragės pilies kiemelyje: 15.30 val. Japonijos filmas „Drakonas ir strazdanotoji gražuolė"; 18 val. juosta „Kas buvome mes"; 19.30 val. - Gerasis bosas".

Daugiau informacijos apie maršrutą, filmus ir susitikimus: www.kinokaravanas.lt. Visi „Kino karavano" seansai - nemokami.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (1)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar jūsų namuose šalta?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +6 C

+1 +5 C

-3 +4 C

+5 +11 C

+5 +9 C

+4 +10 C

0-5 m/s

0-5 m/s

0-5 m/s